Rebalans proračuna @ Opatija

novac1Opatija – S ovotjednog kolegija opatijskoga gradonačelnika Ive Dujmića, Gradskom vijeću upućen je prijedlog rebalansa gradskog proračuna, kojim je planirano smanjenje rashoda za približno šest posto. Smanjenje rashoda najvećim se dijelom odnosi na izgradnju komunalne infrastrukture, u skladu s radovima koji realno mogu biti izvedeni do kraja godine.
Ekonomska kriza svoj odraz ima i u znatno manjoj izgradnji od strane privatnih i drugih investitora, pa se na prihodnoj strani proračuna najviše smanjuju sredstva planirana od komunalnog doprinosa.
Ukupno gledajući, proračun je stabilan i omogućuje zadržavanje postojećega socijalnog i komunalnog standarda. U skladu s dugogodišnjoj praksom da drugi rebalans opatijskog proračuna bude usvojen tijekom ljeta, prijedlog rebalansa naći će se na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća planirane za 20. srpnja.
Osim rebalansom i drugim točkama vezanima za sjednicu Gradskog vijeća, na kolegiju je bilo riječi i o idejnom rješenju POS-ovih zgrada na Kuku, koje je izradila Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina. Agenciji je, između ostalog, predloženo da se građevina projektira na jednoj građevnoj čestici (što bi omogućilo veću podzemnu garažu), da se nadzemni dio građevine razdvoji na više jedinica kako ne bi izgledala kao dugački zid, da se poštuje prostornim planovima predviđeni postotak zelenila na parceli, da se izbjegne ravni krov te da se građevina bolje vizualno uklopi u okruženje, vodeći računa o arhitekturi okolnih naselja.
Ivan Mellor / opatija.hr

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net