FOTO: ‘Recesija’ u parku Sv. Jakova – Otvorenje izložbe skulptura Gorana Štimca ove subote

izlozba_zdravko_milic_2015_1

Izložba akademskog slikara Zdravka Milića, na kojoj su predstavljeni Milićevi radovi koji se referiraju na mogućnost drukčijeg poretka Svijeta i propituju smisao i značenja općepoznatih stvari i pojava, koje možda i nisu same po sebi takve kakve nam se čine. Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe, otvorene ovog utorka, možete pogledati na ovom linku

Venecijanska tvornica Gorana Štimca

Venecijanska tvornica Gorana Štimca

Opatija – Ciklus skulptura pod nazivom ”Recesija“ izložen u Gliptoteci HAZU 2014. u Zagrebu predstavit će se izložbom na otvorenom, u parku sv. Jakova ispred Umjetničkog paviljona ”Juraj Šporer“, u subotu, 28. studenog, u 13 sati.

Izložbom se prezentira opus nastao na odlagalištu željeznog otpada kao privremenom ateljeu u kojem autor pronalazi odbačene materijale kojima mijenja funkciju i vrijednost kreirajući impresivne skulpture. Radovi su viđeni kao medij i reminiscencije na zaključke, spoznaje i viđenja do kojih je autor došao tijekom umjetničko-istraživačkog procesa.
Bogatu izložbenu djelatnost akademskog kipara i slikara Gorana Štimca čini pedesetak samostalnih izložbi skulptura, slika i crteža te preko stotinu i dvadeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad nagrađen je brojnim nagradama i priznanjima. Izložbu organizira Hrvatski muzej turizma, a može se razgledati do 31. siječnja 2016. godine.

izlozba_zdravko_milic_2015

Također, nedavno je otvorena izložba akademskog slikara Zdravka Milića, na kojoj su predstavljeni Milićevi radovi koji se referiraju na mogućnost drukčijeg poretka Svijeta i propituju smisao i značenja općepoznatih stvari i pojava, koje možda i nisu same po sebi takve kakve nam se čine.

– Autor pokušava dokučiti prapočelo, istražujući zametnutu, zataškanu i zabranjenu povijest i arheologiju. Njegova djela sadrže fantastični svijet svemirskih letjelica, čudnovatog reljefa u svemirskim pejzažima, bića u austronautskoj opremi, nalik odjeći nekih davno nestalih civilizacija, o kojima još uvijek malo toga pouzdano znamo, napisala je Mirjana Kos, autorica predgovora kataloga.

Veliku fotogaleriju s otvorenja izložbe možete pogledati na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net