Reformisti pozvali Grad da osigura sredstva za radne bilježnice učenicima: Za roditelje vlast nema sluha

Grad Opatija, grad s izuzetno visokim standardom i velikim budžetom nema novaca kada su u pitanju osmoškolska djeca. Ove godine, roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu na području Grada Opatije, morati će kupiti obvezne radne bilježnice – reagiraju Reformisti.

Opatija – Besplatne udžbenike, kojima je učenike dosad opskrbljivao Grad Opatija, naredne će školske godine osigurati nadležno ministarstvo, no u toj će „kombinaciji“ roditelji đaka financijski ipak slabije proći. Naime, kako je objavio Grad Opatija, s obzirom da sredstva za ovu stavku nisu predviđena u proračunu, iz „gradske kase“ ove se godine neće moći financirati radne bilježnice koje će ostati na trošak roditelja.

Na ovu situaciju reagirali su opatijski Reformisti, priopćenjem koje potpisuje potpredsjednik stranačkog ogranka Marko Orešković.

– Grad Opatija, grad s izuzetno visokim standardom i velikim budžetom nema novaca kada su u pitanju osmoškolska djeca. Ove godine, roditelji djece koja pohađaju osnovnu školu na području Grada Opatije, morati će kupiti obvezne radne bilježnice.

Cijeloj Državi, Županiji i Gradu puna su usta o pronatalitetnoj politici. Svi se zaklinju kako će poduprijeti razvoj mladih obitelji i pomoći im da što lakše prebrode troškove školovanja djece. Međutim, u stvarnosti nije baš tako. Za razliku od drugih koji uvijek dobro znaju unovčiti svoj politički angažman, roditelji djece nisu politički angažirani i organizirani pa vlast za njih nema sluha.

Možda je vrijeme da se na političkoj pozornici pojavi stranka koja bi se borila za prava djece. One, već rođene. Jer, nije dovoljno propagirati samo rađanje djece. Treba im nakon rođenja osigurati pristojan standard i mogućnost školovanja. Čest je slučaj da se organiziraju humanitarni koncerti ili doniranje sredstava SMS porukama za djecu. Sramota je da telekom operateri naplaćuju 25 posto, a država isto toliko kroz PDV od svake donacije plaćene SMS-om. Pa vi, dragi roditelji vidite koliko vam je ostalo novaca.

Novaca je, izgleda, malo ostalo i u gradskoj blagajni Opatije pa neće moći biti utrošen na radne bilježnice. Nije planirano – kažu. Reformisti Grada Opatije smatraju da u ovoj teškoj materijalnoj i moralnoj situaciji treba mijenjati politiku Grada prema onima na kojima Opatija ostaje a to su djeca, bez obzira na sve drugo, naveli su Reformisti.

 

error: Content is protected !!