Reformisti reagirali na sastav Savjeta mladih: Nedopustivo je da pet od sedam članova stiže iz SDP-a @ Viškovo

U Savjet mladih izabrani su Matea Piković, Jasmina Mišković, Tea Mladenić, Ivan Sušanj, Luka Kovačević, Ema Sušanj i Karlo Brnelić.

Viškovo – Stranački „monokromatski“ izgled Savjeta mladih Općine Viškovo – u kojem je pet od sedam članova stiglo iz redova SDP-a – zasmetao je prestavnike viškovske organizacije Narodne stranke – Reformisti koji su s tiskovne konferencije poručili: „Stop kadroviranju po podobnosti“.

– U svjetlu novonastalih događaja, na Vijeću Općine Viškovo prošlog tjedna, osjećamo potrebu kao stranka reagirati na sljedeću činjenicu. Naime, kao što znamo, Savjet mladih je tijelo definirano zakonom, a osniva ga Općinsko vijeće jedinice lokalne samouprave. Njegova svrha je promicanje te donošenje odluka od značaja za mlade, donošenje programa i drugih akata od značenja za unaprjeđivanje položaja mladih na području jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave, raspravu o pojedinim pitanjima od značenja za unaprjeđivanje položaja mladih na području jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave, te način rješavanja navedenih pitanja. Znači, kao što vidimo, cilj tijela bi trebao biti poboljšanje kvalitete života žitelja lokalne zajednice uz pomoć ideja mladih ljudi. I sve bi to bilo dobro da na zadnjoj sjednici u taj isti Savjet nije izabran isključivo i samo politički podoban kadar, kazao je predsjednik viškovskih Reformista Zlatan Bakalović.

Prema njegovim riječima, od sedam članova, čak pet dolazi iz SDP-a. U Savjet mladih izabrani su Matea Piković, Jasmina Mišković, Tea Mladenić, Ivan Sušanj, Luka Kovačević, Ema Sušanj i Karlo Brnelić.

– Ukoliko se i oglušimo na to što je tijelo sastavljeno doslovno od tri obitelji, smatramo da se na ovaj način ne potiče politički pluralizam, a samim time se vraćamo na temu podobnih i poželjnih u Viškovu i dan danas. U momentu kada je proračun u kolapsu, kada su afere u općini svakodnevna pojava, kada je infrastruktura gora nego ikad, kada nas ekološki ispadi svakodnevno podsjećaju da živimo u jednom po život opasnom okruženju i kada se ostala goruća pitanja ulokalnoj zajednici ne rješavaju, kadrovirati jedno ovakvo tijelo, govori nam samo jednu stvar,da se politika provodi režimski, a pojedina tijela općine imaju za cilj da ne rade gotovo ništa. Reformisti Viškova će i ubuduće na ovakve i slične situacije reagirati, i osuditi svako kadroviranje po podobnosti, s koje god strane dolazilo, kazao je Bakalović.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!