Reformisti: Velik broj mještana ogorčen je svrstavanjem centra Ike u nultu parkirališnu zonu @ Opatija

Članovi Narodne stranke – Reformisti istaknuli su kako su razgovarali s građanima Ike te kako smatraju da nije dobra odredba prema kojoj su svi mještani Ike s povlaštenom kartom za parkiranje prisiljeni parkirati na Dražini jer samo tamo mogu ostvariti svoje pravo.

Ika – Dio mještana Ike ogorčen je prijedlogom nove odluke o parkiranju, osobito oni mještani koji žive u blizini parkirnih mjesta koja su, prema novim, još neusvojenim, pravilama svrstani u nulta zonu u kojoj mještani ne mogu ostvariti svoja prava na povlaštenu mjesečnu kartu, tvrde članovi Narodne stranke – Reformisti koji su o ovoj temi održali tiskovnu konferenciju.

Istaknuli su kako su razgovarali s građanima Ike te kako smatraju da nije dobra odredba prema kojoj su svi mještani Ike s povlaštenom kartom za parkiranje prisiljeni parkirati na Dražini jer samo tamo mogu ostvariti svoje pravo.

Uime Reformista, Lazar Radmanović predložio je da se sva parkirna mjesta u Iki vrate u zonu 1 u kojoj su već i bila – još je uvijek istaknuto na jednoj i drugoj ploči da je tu zona 1 – jer po njemu je nezamislivo da je centar Ike, koji se nalazi na samoj periferiji grada, bude svrstan u nultu zonu, a vraćanjem zone 1 bi onim mještanima koji gravitiraju uz ova parkirna mjesta omogućilo korištenje povlaštenih parking kartica.

– S tim činom bi gradske vlasti omogućile kvalitetnije življenje ovih mještana, većina u poznim godinama a među njima je dosta onih slabo pokretnih a na žalost i nepokretnih. Dio problema rješio bi se i uvođenjem dodatnih mjesta za invalide jer trenutno raspoložljiva mjesta ne zadovoljavaju potrebe građana Ike, rekao je Radmanović.

Objasnio je kako je u prvom prijedlogu o ovoj tematici bilo nešto sasvim drugo predloženo, te naveo kako se u članku 8e naglašava kako parkirališta u centru Ike iz sezonske naplate prelaze u cjelogodišnj,u pa ispada da se u centru Ike do sada naplaćivalo samo sezonski što ne odgovara istini, jer je svima znano da se naplata izvršavala kroz cijelu godinu.

– Glede ove problematike većina građana užeg centra Ika složna se samoorganizirati, te svim demokratskim sredstvima dalje nastaviti s borbom kako bi smo barem donekle olakšali život većini mještana Ike, istaknuo je na kraju Radmanović.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!