Reformisti zadovoljni učinkom u ovoj godini: Unaprijedili smo komunalnu službu i izgradili igralište za pse @ Kastav

Dodali su kako je prereguluacijom prometa u Donjim Rešetarima započeta realizacija projekta unaprjeđenja prometa i parkirališnih površina u Rešetarima, ali i kako je na njihov zahtjev uvedena noćna vikend autobusna linija između Rijeke i Kastva.

Kastav – Članovi kastavskog ogranka Narodne stranke – Reformisti sumirali su rezultate za godinu na izmaku, predstavivši i planove za iduću. Istaknuli su kako su u suradnju s gradonačelnikom Grada Kastva i SDP-ovom koalicijom ušli potpisom sporazuma o programskoj suradnji u kojem se  navodi koji se projekti suradnjom žele realizirati kao uvjet za dalju suradnju.

– Na kraju 2018. godine mi Reformisti možemo reći da smo zadovoljni ostvarenjem onog dijela projekata koje smo mi predložili. Najprije, naš zahtjev bio je da se hitno unaprijedi komunalna služba u Kastvu, jer nam je Grad bio komunalno zapušten, i to je učinjeno: zatvoren je vlastiti komunalni pogon u Gradu, natječajno su angažirani vanjski izvođači, i promjene vidimo: imamo uređenije javne i zelene površine, pokošenu travu, prelijepe kružne tokove, čišća igrališta… Igralište za pse sljedeći je naš projekt koji je realiziran, istina uz očekivanu dozu šlampavosti i sitnih nedostataka, ali koji će na našu intervenciju biti otklonjeni (rasvjeta, rampa za invalide, špina za vodu, redovito čišćenje), poručili su Reformisti.

Dodali su kako je prereguluacijom prometa u Donjim Rešetarima započeta realizacija projekta unaprjeđenja prometa i parkirališnih površina u Rešetarima, ali i kako je na njihov zahtjev uvedena noćna vikend autobusna linija između Rijeke i Kastva.

– Jedan od naših najvažnijih projekata podizanje je značaja mjesnih odbora i samih građana u kreiranju politike komunalnih zahvata u Gradu: sada i vijeća mjesnih odbora, a i građani mogu predlagati prioritete izvođenja manjih komunalnih zahvata u svojim naseljima. Također, na naš zahtjev udvostručena su sredstva kojima mjesni odbori autonomno raspolažu, poručili su Reformisti.

Dodali su kako u 2019. godini očekuju nastavak realizacije projekata među kojima su istaknuli daljnje unaprjeđenje komunalne službe, otklanjanje svih nedostataka na igralištu za pse, pripremu za projekat cestovnog spoja ulica Štivar i Miserkino,te nastavak te nove ceste prema budućem kružnom toku na spoju Ulica 128. i 111. brigade, a za što je potrebno najprije u 2019. otkupiti zemljište i izraditi idejni projekt.

Osim toga, naglasili u kako Grad Kastav treba pripremati idejni projekt novih parkirnih površina u Gornjim Rešetarima, “kako bi se naselje blagovremeno pripremilo za pojačani promet iz smjera Srdoča budućom cestom 233”, a važno im je i razmatranje rješenja za cestovni spoj nespojenog dijela naselja Tuhtani sa Gradom Kastvom.

– Naravno, za realizaciju svih ovih projekata trebat će osigurati i sredstva u proračunu Grada za 2019. godinu. Svaka politika, a naročito lokalna, treba biti alat za rješavanje problema sredine u kojoj djeluje. Mi Reformisti uvijek smo vođeni tom idejom, zaključili su.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net