Regata: Održan 10. Vološćanski predbožićni kup

Po završetku regate proglašenje najboljih i prigodno druženje održano je u pizzeri Moho, nakon čega je uslijedilo fotografiranje svih sudionika na Mandraću.

Volosko – Jubilarni, 10. po redu Vološčanski predbožićni kup održao se jučer u akvatoriju ispred vološćanskog porta. Deset prijavljenih brodova s preko 70 članova posade odazvalo se ovoj jedinstvenoj regati, koja je prije svega ‘škuža’ za dobro druženje, nego ‘borba’ za prva mjesta.

Okupljanje jedriličara te prijave bordova počele su u caffe baru Kon – tiki u jutarnjim satima, dok je 11 sati označen start regate. Jedrilo se štap polje, tj. 3 đira oko bova imeđu Voloskog i Opatije, po tramontani i burinu jačine od 4 do 12 čvorova.

Najbrži u Grupi 1. bio je skiper Mate Poropat s jedrilicom ‘Aqua maris’ (3. Maj), dok se na drugo mjesto plasirao skiper Ivica Kamber s jedrilicom ‘Beba’ (RJK Jedro). Najbrži brod na regati te u Grupi 2 bio je ‘Follow me’ i skiper Marko Šestan (koji je dobio trajno prijelazni pehar) iz Jedriličarskog kluba Opatija. Na drugo mjesto dojedrio je Mladen Babac s jedrilicom ‘Skradin’ (JC Croatia), a treće mjesto pripalo je posadi broda ‘Marana 2’ sa skipericom Anom Kostadinom (3. Maj). U Grupi 3 najbolji rezultat napravio je skiper Dušan Golja i posada jedrilice ‘Plava vila’ (JK Opatija), a Igor Borovac s brodom ‘Croatia 33’ (JK Neverin) plasirao se na drugo mjesto. Niki Keser i ekipa s broda ‘DSK’ (JK Opatija) bili su najuspješniji u Grupi 4, Robi Bučković s brodom ‘Rožica’ (JK Opatija) dojedrio je na drugo mjesto, a treće je pripalo Aleksu Šlosaru i posadi jedrilice ‘Aleksandra’, također iz JK Opatija.

Po završetku regate proglašenje najboljih i prigodno druženje održano je u pizzeri Moho, nakon čega je uslijedilo fotografiranje svih sudionika na Mandraću. Prema riječima sudionika, organizatora i mještana, ova regata bila je savršena ‘priča’ za završetak ovogodišnjih pomorskih radosti.

Regatu je organizirao JK Opatija uz pomoć MO Volosko i cafe bara Kon tiki, a treba istaknuti da je ovo posljednja regata za krstaše na Sjevernom Jadranu, a do prije nekoliko godina regata se zvala Božićni Kon-tiki kup.

[nggallery id=501]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!