Rekordni kolovoz, ali i čitava turistička godina – Privatni smještaj u snažnom rastu @ Opatija

turizam_more_2016_01

Najveći broj noćenja, ukupno dvije trećine, ostvaren je u hotelskom smještaju koji je ostao na lanjskim razinama, dok je privatni smještaj porastao za 20 posto u odnosu na lanjski kolovoz, ostvarivši ukupno 80.000 noćenja.

Opatija – Gotovo 240 tisuća noćenja ostvarilo je nešto manje od 56.000 gostiju u Opatiji proteklog kolovoza, što je rast u broju noćenja od čak šest posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Najveći broj noćenja, ukupno dvije trećine, ostvaren je u hotelskom smještaju koji je ostao na lanjskim razinama, dok je privatni smještaj porastao za 20 posto u odnosu na lanjski kolovoz, ostvarivši ukupno 80.000 noćenja.

Najbrojniji gosti u kolovozu bili su gosti iz Njemačke, koji su ostvarili svako peto noćenje, uz rast od 8 posto na godišnjoj razini. Drugi su Austrijanci s rastom od 23 posto i udjelom od 15 psoto, a slijede Talijani, Mađari i Rusi, dok su domaći gosti na 6. mjestu.

U prvih osam mjeseci ove godine, ostvareno je nešto više od 270 tisuća dolazaka i oko 865 tisuća noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje od 1 posto. Tri četvrtine svih noćenja ostvareno je u hotelima, a prema emitivnoj strukturi gostiju dominirali su Nijemci i Austrijanci, dok se na trećem mjestu nalaze domaći gosti.

– Možemo konstatirati da je iza nas turistički najuspješnijih prvih osam mjeseci u Opatiji od osamostaljenja Republike Hrvatske. Dobri rezultati su prije svega posljedica kvalitetne suradnje unutar destinacije na promociji, pripremi i realizaciji turističke 2016. godine. Osim odličnog turističkog prometa (u srpnju 10 posto vise, u kolovozu 6 posto više ostvarenih noćenja) ostvareni su i odlični financijski rezultati prema informacijama hotelijera. Kada je riječ o Opatiji, posao još nije gotov, pred nama su još intenzivne aktivnosti jer jesenska kongresna sezona tek starta, a predstoje nam i jesen i advent s mnogo novosti i iznenađenja, stoji u izjavi Suzi Petričić, direktorice TZG Opatija.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!