RESTART koalicija održala predizborno druženje u Matuljima

– Pozivam sve građane da svakako izađu na izbore da zaokruže listu RESTART koalicije listu broj 17. i zajedno s našom listom sudjeluju u promjenama Hrvatske. Zaokružite ljude kojima vjeruju, koji će slušati vaš glas, glas birača. Naša lista u 8. izbornoj jedinici ima izvrsne ljude i vjerujem da će građani našega kraja i 8. izborne jedinice kao i do sada znati izabrati, zaključila je Eni Šebalj koja je na 9. mjestu na listi RESTART koalicije.

Matulji – U kišno nedjeljno jutro na prvi dan ljeta kandidati RESTART koalicije za 8. izbornu jedinicu posjetili su Matulje. U centru Matulja, osim članova i članica SDP Matulji, kao domaćini kandidate su dočekali i aktualni načelnik Općine Matulji Mario Ćiković te zamjenica načelnika Eni Šebalj koja je ujedno i kandidatkinja na listi.

– Ljudima je dosta velikih obećanja, ova zemlja ima izvrsne mogućnosti i izvrsne ljude i svakako je jasno da je građanima dosta preživljavanja, oni zaslužuju životni standard 21. stoljeća. Poručila bi ljudima da izađu na izbore da ne budu apolitični jer postoji ona izreka – ako se sam ne baviš politikom, politika će se svakako baviti tobom. Osobno, biti na listi za Hrvatski sabor čast mi je, ali i velika odgovornost posebno prema građanima koji su u ovom kratkom izbornom vremenu okruženi nizom predizbornih poruka i obećanja. Upravo poruke i obećanja su ono čega je ljudima dosta. Nisam od velikih poruka no ono što osobno mogu ponuditi građanima je da ću se maksimalno zalagati za dobrobit našeg kraja, komunicirati sa građanima i jedinicama lokalnih samouprava i boriti se za programe koji će doprinijeti kvaliteti života. To su uz decentralizaciju i smanjenje poreza, modernije kvalitetnije drugačije fokusirano obrazovanje, dostupnije zdravstvo, učinkovitiju socijalu naravno kulturu, kulturni identitet, sport sve one programe koji su uvijek na rubu političkog interesa, a koji su temelj suštinskih promjena i kvalitetnog razvoja društva. Zato pozivam ljude Liburnije, Rijeke, riječkog prstena, Kvarnerskih otoka i Istre da sudjeluju u promjenama zajedno s Restart koalicijom, da zaokruže ljude za koje vjeruju da će slušati svoje birače. Restart koalicija ima upravo takve kvalitetne i vrijedne ljude i sigurna sam da će osma izborna jedinica znati izabrat kao i uvijek, rekla je Eni Šebalj.

Nakon razgovora s članovima, kandidati su se prošetali centrom Matulja.

– Matulji očekuju od države da proglasi radnu zonu Miklavija od strateškog interesa kako bi se moglo lakše otkupiti zemljište kojega je jako malo, ali je točkasto raspoređeno po samoj Mikalviji. Uz to očekujemo da krene Zagrebačka obala, za koju je sada raspisana koncesija jer će nakon toga automatski biti potreban prostor iza zagrebačke obale, a to je naša Miklavija. Država bi trebala odnosno HŽ infrastruktura bi trebala riješiti ranžirni kolosijek u samoj radnoj zoni, a to su svi nužni preduvjeti da se radna zona razvija, rekao je načelnik Općine Matulji Mario Ćiković koji nije skrivao zadovoljstvo što bi Matulji mogli imati svoju zastupnicu u Saboru.

error: Content is protected !!