FOTO: Retrospektivnom večeri obilježena pedeseta obljetnica MIK-a @ RIjeka

mik_50_retrospektiva_2014

Napomenimo da su posebna priznanja za doprinos Festivalu dobile Radojka Šverko, Betty Jurković, Ljubo Kuntarić te Grad Rijeka, Istarska Županija i Primorsko – goranska Županija. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

Rijeka – Prekrasna, raspjevana i izuzetno emotivna – takva je bila Retrospektivna večer kojom je obilježena pedeseta obljetnica MIK-a. Ispunjeno gledalište, posebna scenografija i oko 120 izvođača na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, brojna poznata lica na pozornici i u gledalištu, sve se jednostavno “posložilo” u ovoj večeri za pamćenje.

Zapjevali su i zasvirali Josip Pepi Forembacher, Radojka Šverko, Đani Maršan,, Betty Jurković, Mirjana Bobuš, Alen Vitasović, Karin Kuljanić, Damir Kedžo, Puhački orkestar Lovran te brojni drugi glazbenici, a posebno je emotivno bilo prisjećanje na mikovske legende koje više nisu s nama: Alda Galleazzija, Tonija Kljakovića i u završnoj sceni kada su se svi izvođači okupili na pozornici – Galliana Pahora. Publika je kraj dočekala na nogama te ovacijama ispratila izvođače.

Napomenimo da su posebna priznanja za doprinos Festivalu dobile Radojka Šverko, Betty Jurković, Ljubo Kuntarić te Grad Rijeka, Istarska Županija i Primorsko – goranska Županija.

MIK je tako još jednom pokazao i dokazao koliko znači za svoj kraj, svoju multikulturalnost i generacijski sklad, a sutrašnjim finalom će zaokružiti svoje ovogodišnje, svečarsko izdanje.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!