Reviju Zdola neba kastavskega kao model nosit će i djevojka s Down sindromom Isabella Huljić @ Kastav

Ove godine tema revije frizura i make-upa je „čarolija maske“, a organizatori su u suradnji s udrugom za sindrom Down – Rijeka 21 odlučili podići svijest o potrebi inkluzije, stoga će ova revija postati svojevrstan nastavak projekta „Vidimo sE“ koji je proveden s ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama s poteškoćama.

Kastav – Peta revija frizura i ekstravagantnog make up-a „Zdola neba kastavskega“, koja se održava u subotu, 1. srpnja s početkom u 21 sat na kastavskoj Crekvini, posebna je zahvaljujući suradnji s udrugom za sindrom Down – Rijeka 21.

Udruga je pokrenula projekt „Vidimo sE“ s misijom senzibilizacije društvene zajednice prema osobama s poteškoćama, stvaranja okruženja u kojem će svi ljudi prepoznati i prihvatiti vrijednosti i dignitet osoba s poteškoćama, posebice s naglaskom na sindrom Down te stvaranja budućnosti u medijima i marketinškoj industriji za osobe s poteškoćama. Nastavno na taj projekt, kao način podizanja svijesti o potrebi inkluzije, organizatorice revije „Zdola neba kastavskega“, Ivana Rac, Ana Jurčić, Kristina Dukić i Tamara Viskočil, odlučile su da će ove godine jedan model na reviji biti i djevojka Isabella Hujić (23), koja ima sindrom Down. Ostali modeli su djevojke sa područja grada Kastva i okolice. Svi modeli su amateri koji svake godine s određenom temom i posebno osmišljenom koreografijom ovu reviju učine zanimljivom i drugačijom.

Revija Zdola neba kastavskega po prvi je puta održana početkom lipnja 2013. godine. Ideja je došla spontano kao i odluka da se prezentira rad frizera i kozmetičara na drugačiji način ‒ kroz umjetnost. Revija je specifična zbog isključivo avangardnih frizura i kozmetike, s kojima se pokazuje domišljatost i nadarenost frizera i kozmetičara kroz priču i koreografiju s različitom temom svake godine. Tema jubilarne, 5. revije je čarolija maske. S obzirom da je Kastavština poznata po „petom godišnjem dobu“ ‒ dobu maškara i karnevala ‒ ovogodišnja tema spaja ljubav prema poslu i ljubav prema zavičaju u umjetnost. Pozornicom će prodefilirati modeli s kreacijama frizerskog salona Urban, kozmetičkog salona Lamia, Studija zdravlja i ljepote No.7 i frizerskog studija Hello iz Kastva.  Organizatorice projekta su Ivana Rac, Kristina Dukić, Ana Jurčić i Tamara Viskočil.

– Udruga “Zdola neba kastavskega” prošle godine je na svojoj reviji prikupljala sredstva za našu udrugu Rijeka 21, a ove su godine odlučili podržati projekt na ovaj prekrasan i poseban način. Dakle, nije riječ o reviji koja je namijenjena osobama s poteškoćama niti je revija humanitarnog karaktera, već je riječ o reviji koja podržavajući projekt “vidimo sE” potiče inkluziju i integraciju i na taj način ide u korak sa svijetom, kazala je Karolina Hauptfeld iz udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

Ambasadorica projekta „Vidimo sE“ Milica Czerny Urban, napravila je fotografije kojima se najavljuje revija, a ulaz je slobodan.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!