Ribarska fešta održava se ovog vikenda te uz vaterpolo turnir i D’Beni Band donosi posebno iznenađenje @ Ika

Arhiva

Arhiva

Između dva ”tradicionalna sastojka” ikarske večeri, vaterpola i fešte, svoje je mjesto našlo nešto novo i dosad neviđeno na ovim prostorima – u 19 sati u režiji Ikarskih barkajola u Vruju će biti potopljeno 400 butelja kvalitetnog vina.

Ika – Tradicionalna i nadaleko poznata ribarska fešta u Iki održat će se u petak, 14. kolovoza i to uz niz događanja koja će započeti već u poslijepodnevnim satima. Naime, od 16 sati gira se memorijalni vaterpolo turnir Toni Ivančić na kojemu će snage odmjeriti četiri ekipe: ”Family & Friends”, ”Lovranci pijanci”, ”Kvarner express” i ”Koga briga”.

Za zabavu iza 21 sat zadužen je D’Beni Band koji će goste zabavljati do kasno u noć, a uz glazbu užitak će pružati i ponuda jela među kojima se ističu papaline, lignje, morski pas i skuša na žaru. Voditelj večeri bit će Vale koji će publici svojim ”savjetima” pomoći i da se okušaju u igri skidanja pršuta.

A između dva ”tradicionalna sastojka” ove ikarske večeri, svoje je mjesto našlo nešto novo i dosad neviđeno na ovim prostorima – u 19 sati u režiji Ikarskih barkajola u Vruju će biti potopljeno 400 butelja kvalitetnog vina. Naime, kako se navodi na atestu koji će biti položen skupa s bocama, ”vinari su oduvijek znali da vino izronjeno s potopljenih brodova ima poseban okus”. Stoga će posebno izrađeni kavez s 400 boca malvazije Vina Prelac iz istarskog Momjana biti spušten na 20 metara dubine u blizini podvodnih struja. Vino će pod vodom biti ostavljeno 12 mjeseci, nakon čega će se uz posebnu ceremoniju izroniti sredinom sljedećeg kolovoza.

Davor Žic / PodUčkun.net