Riccardo Staraj i Midnight Blues Band ove subote nastupaju na humanitarnom koncertu @ River Pub

riccardo_staraj_devil_in_love_2015_ljetna_pozornica_2

Uz liburnijsku poetsko-bluzersku glazbenu kombinaciju, na humanitarcu će kao gosti nastupiti pulski sastav Elisha & Co., dok će im se kao DJ pridružiti poznati riječki vokal – Davor Lukas iz grupe Fit.

Rijeka – Riccardo Staraj i Midnight Blues Band nastupit će ove subote, 10. prosinca u riječkom klubu River Pub na humanitarnom koncertu povodom obilježavanja Svjetskog dana ljudskih prava, kada će se skupljati sredstva za socijalnu samoposlugu ”Kruh sv. Elizabete” u Rijeci. Uz liburnijsku poetsko-bluzersku glazbenu kombinaciju, na humanitarcu će kao gosti nastupiti pulski sastav Elisha & Co., dok će im se kao DJ pridružiti poznati riječki vokal – Davor Lukas iz grupe Fit.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Koncert riccardo Staraj i

– Draški pisac i pjesnik Riccardo Staraj dobro je poznato ime iz kulturnih krugova Kvarnera. Njegov projekt kojeg će nam predstaviti, album Midnight man, nastao je kao izbor između tridesetak pjesama koje je sa svojim bendom Midnight Blues stvarao od 2012 do danas. Cijeli album nabijen je protestom, buntovnom lirikom koju Staraj piše kao svoj osobni stav prema političkoj i socijalnoj zbilji zemlje u kojoj živi, ali i cijelog svijeta. Naime, kako autor voli reći, ta ”polupjevna poezija” idealno je ”sjela” na blues, jazz i rock dionice njegovog pratećeg banda kojeg danas čine Marko Sedlak na gitari, Vedran Ružić na basu, Edi Lazarić na bubnjevima, Josip Rubinić na trubi truba te Toni Železnik na saksofonu, kazali su organizatori ove glazbene večeri.

Staraj voli reći da slijedi uzore koji su uspjeli pretočiti svoju poeziju u vrhunske rock i blues izvedbe, a to su Lou Reed, Jim Morrison i Nick Cave. Poezija danas samo putem glazbe može zanimati publiku, a njena kazališna i koncertna dimenzija privlači fanove na brojne performance koje ovaj liburnijski umjetnik zajedno sa svojim bendom upriličuje.

Elisha & Co. autorski je projekt Eliše Papića, akustičnog folk-blues izvođača koji će zajedno sa svojim session bendom (Manuel Manzin, Ivan Jović) izvesti pjesme sa svog prvog EP-a Inner World. Kao rezultat uličnog sviranja i iskustva u drugim bendovima, Inner World se hvata različitih žanrova kako bi što uspješnije prenio sliku današnjeg društva iz glazbene perspektive. Ulaz je slobodan, a socijalnoj samoposluzi moći će se pomoći ubacivanjem donacija u jednu od donacijskih kutija raspoređenih po River pubu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!