ERSTE AD

Riječka nadbiskupija uputila hitnu financijsku pomoć, a za potrebe smještaja stavili na raspolaganje nadbiskupijsku kuću u Lovranu

Riječka nadbiskupija uputila Caritasu Sisačke biskupije hitnu financijsku pomoć, a za potrebe smještaja stavili smo im na raspolaganje i nadbiskupijsku kuću u Lovranu ”Domus Laurana”, poručuju svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima Riječke nadbiskupije riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor mons. mr. Mate Uzinić u pismu kojega su jučer uputili.

Lovran – Ova godina, koju je obilježila pandemija Covida-19, sa svim onim teškim što ta pandemija sa sobom nosi, završila je dodatno tragično za stanovnike Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta.

— Mnoga naša braća i sestre ostala su bez krova nad glavom i svega što su imali, a izgubljeni su i ljudski životi. Tragedija naše braće i sestara ne smije nas ostaviti ravnodušnima. Zato je Riječka nadbiskupija uputila Caritasu Sisačke biskupije hitnu financijsku pomoć, a za potrebe smještaja stavili smo im na raspolaganje i nadbiskupijsku kuću u Lovranu ”Domus Laurana”, poručuju svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima Riječke nadbiskupije riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor mons. mr. Mate Uzinić u pismu kojega su jučer uputili.

Svećenike, posvećene osobe i vjernike Riječke nadbiskupije, kao i sve druge ljude dobre volje, pozivaju da se priključe prikupljanju i slanju pomoći te u skladu sa svojim mogućnostima pomognu stradalima u potresu.

— Uz ono što već čini Caritas nadbiskupije Rijeka, koji je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za nastradale u hrani, higijenskim potrepštinama i odjeći, a u što se i svi vi možete uključiti, određujemo da se u svim crkvama Riječke nadbiskupije otvorenim za vjernike na blagdan Krštenja Gospodinova, 10. siječnja 2021., prikuplja milostinja za pomoć nastradalima. Svjesni smo da to, osobito u situaciji pandemije u kojoj se nalazimo, neće biti dovoljno. Zato molimo župnike, župne upravitelje i rektore crkava, da uz pomoć članova Župnih ekonomskih vijeća i drugih suradnika, nađu i druge prikladne načine za prikupljanje pomoći za nastradale kroz cijeli mjesec siječanj, stoji u pismu u kojemu se nalazi i broj računa na kojega se pomoć može uplatiti do 15. veljače 2021.

Prikupljena sredstva mogu se uplatiti do 15. veljače 2021. na račun Caritasa nadbiskupije Rijeka:

Caritas nadbiskupije Rijeka, Osječka 84a, 51000 Rijeka, Hrvatska. Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

Broj računa: IBAN HR 88 2340009 11000 72735.

Svrha uplate: Pomoć stradalima od potresa u Petrinji, Sisku i okolici.

Poziv na broj: 4400.

Izražavajući zahvalnost svima na velikodušnosti i plemenitosti, biskupi su uputili novogodišnju čestitku nadahnutu riječima sv. Pavla apostola: ,,Vama pak, braćo, neka ne dodija činiti dobro” (2 Sol 3, 13).

error: Content is protected !!