Riječki HNK publici poklanja koncert ”Dunja Vejzović masterclass“ na početku sezone

dunja_vejzovic_2015_hnk_ivana_pl_zajca

Na programu ovogodišnjeg riječkog koncerta polaznika masterclassa Dunje Vejzović su arije iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Donizettija, Mozarta, Straussa, Glinke i Leharove operete.

Rijeka – Na početku nove kazališne sezone, riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca svojoj publici poklanja tradicionalni koncert ”Dunja Vejzović Masterclass“. Riječ je o završnom koncertu polaznika majstorskog tečaja operne dive međunarodne reputacije Dunje Vejzović, i posebne gošće prošle riječke sezone. Koncert je na programu u subotu, 5. rujna s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan (uz obavezno ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta).

Uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka, nastupaju mladi, iznimno talentirani pjevači: Dario Bercich, Marta Bradić Matišić, Antonia Dunjko, Viktoria Đurek, Barbara Felicitas Marin, Silke Harstang, Damir Klačar, Sophie Klaussmann, Luka Ortar, Matej Petrić i Petra Vrh Vrazec.

Posebna je gošća sopranistica Svetlana Doneva koja je nakon debija u glavnom gradu rodne Bugarske, ostvarila međunarodnu karijeru nastupajući u opernim produkcijama u Zurichu, gdje je 2002. bila alternacija slavnoj Editi Gruberovoj kao Donizettijeva Maria Stuarda, potom u Palma di Mallorci i Barceloni gdje je pjevala Violettu i Gildu, koju je pak pjevala i u Rimu. Veliki je uspjeh ostvarila pjevajući prvi put Donnu Annu u „Don Giovanniju“ na Festivalu Feldkirh. Osim toga nastupila je i na opernim pozornicama u Marseilleu, Salzburgu, Parizu… Kao koncertna pjevačica predstavila se u Španjolskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Argentini, Italiji i Japanu.

Na programu ovogodišnjeg riječkog koncerta polaznika masterclassa Dunje Vejzović su arije iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Donizettija, Mozarta, Straussa, Glinke i Leharove operete.

Stručan odabir primadone Dunje Vejzović, iskusne pedagoginje i njen rad s talentima tijekom petnaestak godina ovih majstorskih tečajeva dokazuje činjenica da su svi bivši polaznici danas mahom zapaženi pjevači u opernim produkcijama u svijetu, od Berlina, Hannovera i Stuttgarta do Züricha i drugdje.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!