“Riječki morski pas” – Predstavljanje romana o Rijeci uoči Prvog svjetskog rata održat će se danas u Knjižari Val

Na predstavljanju će biti nazočan i sam autor, inače strastveni istraživač Rijeke čiju prošlost, svojim neobičnim povijesnim romanom s elementima fantastike, budi na posve novi način, a čitateljskoj publici donosi još jedan važan fiumanološki naslov.

Rijeka – Danas će s početkom u 19 sati u Književnom salonu Knjižare Val u Rijeci na adresi I. Zajca 20/II biti predstavljen uzbudljiv roman o Rijeci uoči Prvog svjetskog rata suvremenog i plodnog mađarskog pisca Szabolcsa Benedeka, koji postaje novo veliko ime europske literature.

Na predstavljanju će biti nazočan i sam autor, inače strastveni istraživač Rijeke čiju prošlost, svojim neobičnim povijesnim romanom s elementima fantastike, budi na posve novi način, a čitateljskoj publici donosi još jedan važan fiumanološki naslov. Rijeka je u ovom romanu a što drugo do velika pozornica epohe… Benedek Szabolcs definitivno daje novi prilog na temu onodobne Rijeke iz mađarske perspektive. Roman je objavio Studio TiM a s mađarskog prevela Angela Pataki.

error: Content is protected !!