Rijeka i Liburnija bili su najviše pogođeni koronavirusom, a Gorski kotar, Grobnik i dio otoka ‘korona free zone’

Zanimljivo je da, uz Gorski kotar te brojne općine i gradove na otocima, „korona free zona“ je bilo i grobničko područje te obližnja Klana, kao i Bakar te Novi Vinodolski u primorju.

Rijeka – Više od polovice jedinica lokalne samouprave na području Primorsko-goranske županije bilo je pošteđeno doticaja s koronavirusom. Naime, prema dosadašnjim podacima, vidljivo je kako od 36 gradova i općina u našoj regiji, njih 15 zabilježilo stanovnike pozitivne na Covid-19.

Posebnu je situaciju tu imao Gorski kotar, u kojem niti jedna jedinica lokalne samouprave nije imala niti jedan zabilježen slučaj koronavirusa, što je bio i razlog zadržavanja „zelenog srca“ županija kao odvojenog područja prilikom ukidanja propusnica u većem dijelu naše regije. I otoci su do danas bili „izolirani“, također s dobrim razlogom, jer i otočki gradovi i općine tek su u rijetkim slučajevima bili „zaraženi“.

Najveća prisutnost virusa zabilježena je u Rijeci, što je nalogičnije jer se i radi o najvećem gradu koji sam „nosi“ više od trećine županijskog stanovništva. Rijeka je tako imala 27 zabilježenih slučajeva koronavirusa. No, visoku prisutnost virusa imalo je i liburnijsko područje, pa je tako nakon Rijeke najveći broj zaraženih osoba imala Opatija, čak 11. U Kastvu je bilo evidentirano 6 slučajeva zaraze, u Mošćeničkoj Dragi 2, a u Matuljima i Lovranu po 1, pa je na liburnijskom području ukupno na četrdesetak tisuća stanovnika bila 21 Covid-19 pozitivna osoba.

Veći broj zaraženih prisutan je bio i na području Viškova s 9 osoba pozitivnih na koronavirus te u Crikvenici sa četvero pozitivnih slučajeva, a po 2 zaražene osobe bile su u Vinodolskoj općini, Kraljevici i Kostreni.

Krk, Cres, Omišalj i Malinska, uz Matulje i Lovran, imale su po jedan slučaj osobe zaražene koronavirusom, što čini ukupno 71 osobu na području Primorsko-goranske županije.

Zanimljivo je da, uz Gorski kotar te brojne općine i gradove na otocima, „korona free zona“ je bilo i grobničko područje te obližnja Klana, kao i Bakar te Novi Vinodolski u primorju.

error: Content is protected !!