Rijeka može žaliti za propuštenim – ‘Bijeli’ zabili prvi, Gent preokretom došao do pobjede u prvom dvoboju

Dvije trećine utakmice riječka obrana izgledala je neprobojno – oni pokušaji igrača Genta koji su upućeni prema golu završavali su daleko od okvira unutar kojeg je čvrsto stajao Andrej Prskalo. A onda, u manje od petnaestak minuta, „bijeli“ su dvaput kapitulirali.

Gent – Prvi susret posljednjeg pretkola za ulazak u Europsku ligu pripao je domaćinu, Rijeka se s gostovanja vraća bez bodova… Dvije trećine utakmice riječka obrana izgledala je neprobojno – oni pokušaji igrača Genta koji su upućeni prema golu završavali su daleko od okvira unutar kojeg je čvrsto stajao Andrej Prskalo. A onda, u manje od petnaestak minuta, „bijeli“ su dvaput kapitulirali.

Gosti su prvi poveli: u 40. minuti, Rijeka je iskoristila trenutak predaha od pritiska belgijskih igrača na njihov gol i u nekoliko poteza matirala vratara Kaminskog. Jednu dugu loptu Čolak je smirio za Halilovića koji je snažno potegnuo i poentirao za prednost Rijeke – 0:1.

Prije toga, uglavnom se igra vodila na riječkoj polovici, a Gent je konstantno pritiskao, pokušavajući opravdati ulogu favorita. Prvu ozbiljniju priliku imali su domaćini u 20. minuti. Asare je ubacio s lijevog boka, David je pucao pored gola. Nizale su se prilike pred vratima Prskala, no bez promjene rezultata, a najizgledniju šansu „zapucao“ je u 36. minuti Jaremčuk. Priliku mu je otvorio Acosty, koji je odlučio „driblati“ u nezgodnoj situaciji. Owusu je uzeo loptu Acostyju, Depoitre je gurnuo za Jaremčuka koji je izbio sam pred gol Rijeke, ali udarac je otišao daleko od gola.

Nakon riječkog pogotka, Gent je dodatno pojačao pritisak, a pred istek prvog dijela Dejasegere je gotovo poravnao rezultat. Pucao je snažno s 18 metara, ali lopta je prohujala pored gola.

U drugom dijelu ostala je jednaka „podjela uloga“: Gent je uglavnom napadao, Rijeka se uglavnom branila i tražila priliku u kontrama. No, dok je u prvom dijelu riječka obrana bila čvrsta i sigurna, u drugom dijelu „pala“ je već u 57. minuti. Jaremčuk je pobjegao po lijevoj strani kaznenog prostora i ubacio, Depoitre je poentirao iz blizine za 1:1.

Dvanaest minuta kasnije, gosti su doživjeli još jedan težak udarac. Nakon sprinta, Zoran Kvržić osjetio je bolove u zadnjoj loži i nije mogao nastaviti utakmicu, zamijenio ga je u 69. minuti Darko Velkovski. Unijelo je to nesigurnost u gostujuću obranu, koju su domaćini iskoristili, a Depoitre postigao svoj drugi pogodak. U 71. minuti Lustig je ubacio, Depoitre je poentirao glavom za 2:1.

I nakon pogotka Gent je nizao izgledne šanse. U 79. minuti Depoitre je ostao sam na 16 metara, ali udarac je otišao pored gola, a minutu kasnije Jaremčuk je ostao sam u srcu kaznenog prostora, ali udarac glavom otišao je preko gola.

Rijeka je svoju priliku za izjednačenje imala u 86. minuti. Čolak je prošao po boku i ubacio, lopta se odbila do Capana koji je dobro pucao, ali samo izborio korner za Rijeku.

error: Content is protected !!