Rijeka pobijedila Koper, Gavranović i Roshi za slavlje u generalki

Arhiva

Arhiva

Od prve minute bijeli su bili razigrani, angažirani, dominantni, rastrčani i opasni sa stalnim pritiskom na zadnju liniju obrane Kopera.

Rijeka – Zadnju utakmicu pred početak prvenstva HNK Rijeka je završila domaćom pobjedom 2:0 protiv Kopera u utakmici u kojoj je isključivo zahvaljujući vrataru Simčiću i ponajviše sreći slovenski prvoligaš u prvom poluvremenu sačuvao mrežu. Od prve minute bijeli su bili razigrani, angažirani, dominantni, rastrčani i opasni sa stalnim pritiskom na zadnju liniju obrane Kopera. Šanse su se redale jedna za drugom. Ristovski i Vešović prodirali su po bokovima, Gavranović, Tomasov i Bezjak kombinirali i pucali iz šesnaesterca. Konce igre držao je Bradarić, iza njega su bili pouzdani Močinić, Elez i Mitrović.

Početkom drugog vremena Koper je nakratko imao ravnotežu na terenu, no i dalje bez ozbiljnijeg pokušaja prema Prskalu. Bijeli su, kako je vrijeme odmicalo, opet uspostavljali dominaciju i prijetili sa svih strana.

U 52. u igru je ušao Mišić umjesto odličnog Vešovića, ispraćenog velikim pljeskom s tribina zbog nekoliko odličnih prodora po boku i ubačaja te općenito pozitivnog pristupa. U 61. minuti izašli su također ispraćeni velikim pljeskom Elez i Tomasov, a ušli Šofranac i Roshi. Albanski reprezentativac odmah je zaprijetio: najprije odličnim prodorom po desnoj strani i zamalo previsokim nabačajem, a samo minutu, dvije kasnije glavom je pucao malo preko gola.

Utakmicu je, barem drugo poluvrijeme, obilježio nepotreban potez igrača Kopera Senijada Ibričića koji je napuštajući igru ostao u majci – Hajduka! Provokacija na koju su, naravno, burno reagirale tribine! “Zakuhalo” se i došlo do naguravanja gdje je boje Rijeke najžešće branio trener Kek! Naravno, zasluženo je zaradio pljesak tribina.

U 74. minuti umjesto Močinića je ušao Maleš, a već u 77. konačno dugoočekivani gol. Gavranović se najbolje snašao u gužvi i sa sedam, osam metara matirao Simčića – 1:0. U 85. minuti su umjesto Gavranovića i Bradarića ušli Čanađija i Diyoke Gerald. Minutu kasnije postavljen je i konačan rezultat. Roshi je potegao visoko i precizno s 15 metara – 2:0. Efektno i zasluženo. Simčić u paradi nemoćan, a Roshi u zagrljaju suigrača.

Svoju je priliku u 88. minuti dobio i mladi Dominik Mulac koji je zamjenio pljeskom ispraćenog Ristovskog. Uglavnom, odlična utakmica, dobra generalka, igrači Rijeke sve raspoloženiji za nadigravanje… I k tome pozitivno ozračje na tribinama. Dovoljno za početak prvenstva. Ajmo bijeli!

Stadion HNK Rijeka
Rijeka – Koper 2:0

Gledatelja 821
Sudac: Marko Linić (Dražice)
Strijelci: 1:0 Gavranović (77′), 2:0 Roshi (86′).
Crveni karton: Ibričić (68).

RIJEKA: Prskalo, Ristovski (od 88′ Mulac), Mitrović, Elez (od 61′ Šofranac), Zuta, Bradarić (od 85′ Gerald), Močinić (od 76′ Maleš), Vešović (od 52′ Mišić), Gavranović (od 85′ Gavranović), Tomasov (od 61′ Roshi), Bezjak (od 73′ Ajayi).

KOPER: Simčić, Andrejašić (od 51′ Horvat), Jefthon, Datković, Dedić, Krivičić (od 46′ Radujko), Ahmetović (od 46′ Jurina), Belima (od 46′ Valencia), Ibričić, Tshibamba (od 46′ Muslimović), Teijo.

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!