Rijeka pobjedom protiv Istre 1961 proslavila jesensku titulu

Arhiva

Arhiva

Rijeka je prvi dio sezone okončala bez poraza, sa šest bodova ispred Dinama na vrhu prvenstvene ljestvice. Polusezona za pamćenje.

nk_rijeka_opatija_advent_predstavljanje_01

Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 1:0 u utakmici 20. kola MAXtv Prve lige proslaviši jesensku titulu desetom pobjedom na domaćem travnjaku u prvenstvu ove sezone.

Rijeka je prvi dio sezone okončala bez poraza, sa šest bodova ispred Dinama na vrhu prvenstvene ljestvice. Polusezona za pamćenje. Rijeka je protiv Istre krenula silovito od početka, a u prvih dvadesetak minuta najviše je pokušaja stiglo s poludistance. Bili su to udarci Bradarića, Mišića, pa i Mitrovića, ali nedostajalo je preciznosti.

Ristovski je bio najopasnija karika na desnom boku, ali njegov udarac u trećoj minuti obranio je Ivušić. U 10. minuti Ristosvki je još jednom sjajno prošao po desnom boku ubacivši za Andrijaševića čiji je udarac otišao preko gola. Istra je najbliže golu Rijeke stigla u 34. minuti kada je krenula u kontru tri na tri, ali Stepčićev pokušaj loba s 20 metara nije imao željeni učinak.

hnk_rijeka_istra_2016_jesen_01

I onda je stigao pogodak. Vešović se sjajno izborio za jednu loptu na 25 metara, sjurio se u kazneni prostor po lijevom boku pronašavši Andrijaševića na nekoliko metara od gola. Napadač Rijeke nije najbolje zahvatio loptu, ali ona je uz malo sreće od stative ušla u gol – 1:0. Rijeka je i u drugom dijelu bila konkretnija, ali nekoliko pokušaja s poludistance odnosno ubačaja u kazneni prostor nisu donijeli rezultata. Na drugoj strani Paracki je okušao udarac s trideset metara u 71. minuti, ali Prskalo je bio siguran.

I onda je stigla najveća prilika za Istru 1961. U 76. minuti Solomon je izbio sam pred gol Rijeke, a Prskalo je sjajnom intervencijom sačuvao svoja vrata, dok je Mitrović ispucao odbijenu loptu.

hnk_rijeka_grad_opatija_2016-1_01

Također, u sklopu projekta ”HNK Rijeka prijatelj gradova i općina PGŽ“ danas su utakmicu pohodili predstavnici Grada Opatije. Na štandovima uređenim s prepoznatljivim simbolima Grada Opatije te turistički prepoznatljivih vizura Opatije, putem brošura i letaka ali i prezentacije opatijskih motiva i ključnih poruka na glavnom semaforu promovirana su događanja u sklopu „Adventa u Opatiji“ te pozvani svi posjetitelji utakmice da posjete Opatiju. Pored toga na štandovima su ponudu grada predstavili Turistička zajednica Grada Opatije, tvrtka Milenij hoteli d.o.o., a promovirani su proizvodi od čokolade opatijske obrtnice Marine Prijatelj. Utakmicu su pratila i djeca OŠ R.K.Jeretov te 22 polaznika škole nogometa NK Opatije koja su imala priliku sa igračima oba sastava istrčati prije početka utakmice ne teren.

hnk_rijeka_grad_opatija_2016-2_01

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!