Rijeka porazom od Lokomotive otvorila proljetni dio prvenstva

Susret Lokomotive i Rijeke na stadionu u Kranjčevićevoj ulici dvama je golovima (45′ i 71′) odlučio mladi reprezentativac Kosova Lirim Kastrati. Pogodak nade za Rijeku u 86. je minuti postigao Momčilo Raspopović

Zagreb – Nogometaši Rijeke u današnjem su susretu 20. kola Hrvatski telekom Prva lige izgubili od Lokomotive rezultatom 2:1. Susret Lokomotive i Rijeke na stadionu u Kranjčevićevoj ulici dvama je golovima (45′ i 71′) odlučio mladi reprezentativac Kosova Lirim Kastrati. Pogodak nade za Rijeku u 86. je minuti postigao Momčilo Raspopović.

Igrala se završnica utakmice kada je Lončar ubacio, lopta je prošla pored svih i završila u mreži (1:2). Bio je to signal da Rijeka krene na sve ili ništa, pokušali su bijeli u nadoknadi doći do boda, ali nisu uspjeli.

Rijeka je doživjela šest prvenstveni poraz uoči velikog izazova i četvrtfinalnog ogleda u srijedu u Kupu Hrvatske protiv Dinama na Rujevici.

Lokomotiva je prva prijetila na otvaranju utakmice. Kastrati je ostao sam u kaznenom prostoru, Pandur odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka se u našla u dobroj situaciji u desetoj minuti nakon što je Alexander Gorgon presjekao jednu loptu pred kaznenim prostorom Lokomotive, ali nije bilo ideje u završnici.

U 12. minuti sjajna akcija Rijeke u kojoj je nedostajalo malo sreće i koncentracije u samoj završnici. Escoval je odigrao za Andrijaševića koji je produžio za Tomečaka. Uslijedio je prizeman ubačaj, lopta je došla do Čolaka koji ju je odložio za Andrijaševića, ali Franko nije uspio doći do lopte.

Četiri minute kasnije Tomečak je pronašao Andrijaševića, ali udarac glavom otišao je preko grede.

I onda u istoj minuti nova velika prilika za domaćina.     Budimir se riješio pratnje Escovala i ostao sam u kaznenom prostoru, Pandur je još jednom odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka je uzvratila u 18. minuti. Andrijašević i Halilović odigrali su odličan dupli pas, Andrijašević je ušao u kazneni prostor i uspio doći do lopte u duelu s braničem Lokomotive, ali udarac je otišao u vanjsku mrežicu.

U 27. minuti ponovo je u prvom planu bio Pandur koji je na vrijeme istrčao i ispravio pogrešku Escovala i Velkovskog.

I onda su stigle dvije prilike za Rijeku. Čolakov pokušaj glavom u 29. minuti otišao je preko gola, a još bolja prilika za bijele stigla je u 32. minuti.

Smolčić je ubacio, Čolak je ostao sam, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Lokomotiva je veliku priliku imala u 39. minuti, ali udarac Sammira iz slobodnog udarca s dvadesetak metara otišao je ravno u ruke Pandura.

I onda je stigao gol. Uzuni je sjajno izbacio Kastratija koji je pobjegao obrani Rijeke, Smolčić ga nije uspio uhvatiti i Lokomotiva je povela – 1:0.

Lokomotiva je i na otvaranju drugog dijela imala veliku priliku. Nakon ubačaja s desne strane, sam je u kaznenom prostoru ostao uzuni koji je gurnuo za Budimira, ali udarac je otišao iznad grede.

U 65. minuti Tomečak je odlično potegnuo, ali lopta je otišla pored gola.

U 71. minuti Kastrati je još jednom pobjegao Smolčiću, zaobišao Pandura i poentirao – 2:0.

error: Content is protected !!