Rijeka remizirala u Osijeku – Domaćini postigli gol u sudačkoj nadoknadi

...ilustracija...

…ilustracija…

Rijeka je u nekoliko navrata stizala pred kazneni prostor Osijeka, ali uvijek je nedostajao zadnji pas ili malo više koncentracije da bi se otvorila prilika. Na drugoj strani Osijek je pokazao puno trke i želje, ali nije ozbiljnije zaprijetio Prskalu.

Osijek – Nogometaši Rijeke i Osijeka podijelili su bodove (1:1) u utakmici 35. kola MAXtv Prve lige i tako drugi put ove sezone remizirali. Rijeka je u Gradskom vrtu drugi put ove sezone pokleknula u sudačkoj nadoknadi i propustila odnijeti tri boda.

Utakmica je ušla u 90. minutu. Nakon što je domaćin brzo izveo out, Knežević je ubacio loptu, riječa obrana zaboravila je na Lukića koji je udarcem glavom matirao Prskala – 1:1. Bila je to praktički jedina prava prilika Osječana u cijeloj utakmici!

Rijeka je bolju igru okrunila u 50. minuti. Mario Gavranović uzeo je loptu i prekrasnim udarcem s 25 metara poslao projektil u mrežu pored nemoćnog Mikulića – 0:1.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika na obje strane. Bliže je pogotku bila Rijeka koja je imala stopostotnu priliku u 30. minuti. Nakon duplog pasa s Tomasovim, Gavranović je solo prodorom otvorio prostor i odigrao loptu za Balaja koji je ostao sam pred Mikulićem. Ipak, vratar Osijeka izašao je kao pobjednik u ovom dvoboju. U smiraju prvog dijela i Ristovski je imao obećavajuću priliku na rubu kaznenog prostora, ali nije bilo preciznosti u udarcu.

Rijeka je u nekoliko navrata stizala pred kazneni prostor Osijeka, ali uvijek je nedostajao zadnji pas ili malo više koncentracije da bi se otvorila prilika. Na drugoj strani Osijek je pokazao puno trke i želje, ali nije ozbiljnije zaprijetio Prskalu.

Rijeka je otvorila drugi dio pokušajem Bezjaka, i lijepim pokušajem Tomasova iz slobodnog udarca, nakon čega je u 50. minuti uslijedio potez utakmice Gavranovića.

Rijeka je veliku priliku imala i u 74. minuti. Brezovec je ubacio, Vešović smirio loptu okrenut leđima prema golu, te lijepo potegnuo iz okreta, ali lopta je otišla iznad grede. I kada se već činilo se da će bodovi krenuti put Rijeke, Lukić je iskoristio nesmotrenost i zatresao mrežu za veliko slavlje domaćina.

MAXtv prva liga, 35. kolo
Osijek – Rijeka 1:1

Stadion Gradski vrt
Sudac: Bruno Marić (Daruvar)
Strijelci: 0:1 Gavranović (54′), 1:1 Lukić (90′)
Žuti kartoni: Knežević, Špoljarić, Vojnović, Lukić (Osijek), Močinić, Bradarić (Rijeka).

Osijek: Mikulić, Kurtović (od 65′ Lukić), Mioč, Džolan, Vojnović, Perošević (od 78′ Štrkalj), Arsenić, Lesjak, Matas, Knežević, Špoljarić (od 78′ Mandić).

Rijeka: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Bradarić, Vešović (od 88′ Vizinger), Močinić, Maleš, Tomasov, Gavranović (od 73′ Brezovec), Bezjak (od 67′ Zuta), Balaj.

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!