Rijeka u gostima bolja od Šibenika

U 72. minuti Liber je sjajno gurnuo loptu za Drmića koji je zaobišao vratara i zabio – 0:1.

Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Šibenik 1:0 na gostovanju u utakmici 28. kola Hrvatski telekom Prve lige.

U 72. minuti Liber je sjajno gurnuo loptu za Drmića koji je zaobišao vratara i zabio – 0:1.

Šibenik je otvorio utakmicu udarcima Ćurića (3′) i Bulata (4′) s lijeve strane kaznenog prostora, ali bez veće opasnosti za gol Rijeke.

Rijeka je u 11. minuti u nekoliko dodavanja iz vlastitog kaznenog prostora stigla pred gol Šibenika, ali udarac Murića s dvadesetak metara nije bio precizan.

Rijeka je najveću priliku prvog dijela imala u 18. minuti. Murić je izveo korner, Čerin pucao glavom, ali udarac je otišao pored gola.

Još jedna dobra akcija bijelih uslijedila je samo minutu kasnije. Murić je gurnuo za Pavičića koji je pronašao usamljenog Čerina na rubu kaznenog prostora, ali udarac je otišao daleko od gola.

Rijeka je ponovo bila opasna iz prekida u 23. minuti. Murić je izveo korner, Galović odlično pucao glavom, ali Rogić je sjajnom reakcijom sačuvao mrežu. Lopta se odbila do Capana koji je iz okreta pucao preko gola.

Šibenik je uzvratio dvije minute kasnije. Kvesić je primio dugu loptu i ušao u kazneni prostor s lijeve strane, ali njegov prizeman udarac ukrotio je Nevistić.

Bijeli su do gola mogli i u 31. minuti. Drmić je primio loptu i odigrao za Kulenovića otvorivši mu prostor na 16 metara. Kulenović je potegnuo, ali lopta je otišla preko gola.

Do kraja prvog dijela valja istaknuti još veliku priliku domaćina u 42. minuti. Velika pogreška Mudražije, Jurić je odnio loptu i krenuo prema golu, ali udarac s ruba kaznenog prostora nije bio precizan.

Bulat je povukao kontru i odigrao za Ampema na desnoj strani, ali Nevistić je odlično reagirao. U 47. minuti uslijedilo je ubačaj koji je stigao do Ćurića na 16 metara, ali njegov ubačaj blokirao je Capan pred golom Rijeke.

Uslijedio je nešto mirniji period bez prilika na obje strane.

U 69. minuti, nakon kornera, Rogić je odbio loptu, Liber ju je smirio i potegnuo, ali udarac je otišao preko gola.