Rijeka u polufinalu Kupa gostuje kod Dinama

Arhiva

Ove sezone u polufinalu igra se samo jedna utakmica, a zakazani termin je 28. veljače.

Rijeka – Ples kuglica spojio je Rijeku i Dinamo u polufinalu Kupa Hrvatske. Prošlogodišnji finalisti ove će sezone snage odmjeriti jednu stepenicu prije, a Rijeka brani naslov kojega je prošle sezone osvojila slavljem nad Dinamom u finalu (3:1) odigranom u Varaždinu.

– I prošle godine ždrijeb je bio težak u nekim trenucima, na kraju smo u finalu igrali s Dinamom i izvukli odličan rezultat i donijeli još jedan vrijedan trofej u Rijeku, rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka.

– Izazov je sada već u polufinalu, ali vjerujem da ćemo se kroz zimske pripreme dobro spremiti za drugi dio sezone, pa tako i za Kup utakmicu protiv Dinama, dodao je Mance.

Ždrijeb je ujedno odlučio da će se jedna utakmica polufinala igrati na Maksimiru.

– Ždrijeb je utoliko teži jer uvijek je teže igrati na gostujućem terenu. To ne znači da ne možemo ostvariti pravi rezultat. Već smo to u povijesti znali napraviti i vjerujem da možemo doći do novog trofeja i da Kup ostane u Rijeci, zaključio je Ivan Mance.

Rijeka je na putu do polufinala ove sezone pobijedila Vrbovec (3:1), Goricu (3:0) i Inter (2:1). Drugi polufinalni par čine Lokomotiva – Hajduk, a utakmica će se igrati u Zagrebu.

N. C. / PodUčkun.net