Ritam dvorišta predstavlja grupu You Can’t Stop PuBop u najstarijem kastavskom dvorištu @ Kastav

...ilustracija...

…ilustracija…

Ritam dvorišta naziv je novog projekta i koncepta Kastafskog kulturnog leta, nastalog u suradnji s Udrugom Tororo. Utorkom u srpnju i kolovozu predstavlja zanimljiva glazbena ostvaranja u ležernoj atmosferi najljepših kastavskih dvorišta.

Kastav – Pulska grupa You Can’t Stop PuBop nastupit će u utorak, 16. kolovoza u 20 sati na Pelinima, najstarijem dijelu kastavske gradske jezgre. Koncert se održava u sklopu programa Ritam dvorišta, a ulaz je slobodan.

You Can’t Stop PuBop je kvartet sastavljen od četvero pulskih jazz glazbenika. Branko Sterpin (truba) studirao je u Grazu, a kao član Jazz orkestra HRT-a nastupao je s nekima od najvećih imena svjetske jazz scene. Surađivao je i s ansamblom Tamara Obrovac Transhistria Electric, a od 2008. je voditelj skupine Big Band Pula. Carlos Fagin (klavir), rodom iz Buenos Airesa, improvizator je i kompozitor, a diplomirao je 2008. na konzervatoriju u Utrechtu. Tijekom karijere stekao je brojna iskustva i ostvario mnoge glazbene projekte kao solo umjetnik, ali i kao član više europskih jazz ansambala: Hitchcock Hamsters, Quatromonos, HouskeepingTrio, Atom Quartet, Big band Pula. Petar Bazdanović (kontrabas) diplomirao je 2010. u Grazu, a surađivao je s brojnim austrijskim i hrvatskim glazbenicima. Član je Fiorin Jazz orkestra i Jazz Istra orkestra. Adriano Bernobić (bubnjevi) magistrirao je 2010. u Grazu u klasi prof. Howarda Curtisa. Surađivao je s brojnim glazbenicima, poput Denisa Razumovića, Joea Kaplowitza, Branka Sterpina, Ivana Ivanova i drugima.

Ritam dvorišta naziv je novog projekta i koncepta Kastafskog kulturnog leta, nastalog u suradnji s Udrugom Tororo. Utorkom u srpnju i kolovozu predstavlja zanimljiva glazbena ostvaranja u ležernoj atmosferi najljepših kastavskih dvorišta. Nakon Puležana, narednog utorka koncert će održati Joe i Leka Kaplowitz.

Davor Žic / PodUčkun.net