Robert Kurelić podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća, napušta i vijećničke klupe

Bila mi je iznimna čast obnašati ovu visoku dužnost te sam ponosan na mnoge odluke koje smo donijeli, ponajviše na besplatan vrtić za svako drugo dijete, što sam, uz podršku kolega iz predstavničke većine izborio netom na početku mandata, kazao je Kurelić.

Opatija – Predsjednik Gradskog vijeća Opatije Robert Kurelić podnio je ostavku na svoju funkciju, a najavio je i povlačenje iz vijećničkih klupa. Kurelić je ostavku podnio jučer, a novog predsjednika Vijeća vijećnici će izabrati na sjednici zakazanoj za 2. svibnja.

– Prema međustranačkom sporazumu mjesto predsjednika u druge dvije godine mandata pripada SDP-u. Nadalje, iz osobnih i obiteljskih razloga povlačim se iz Gradskog vijeća te će moje mjesto uskoro preuzeti druga osoba s liste Akcije mladih, kazao je Kurelić u priopćenju nakon ostavke. Osvrnuo se na svoje dvije godine mandata.

– Bila mi je iznimna čast obnašati ovu visoku dužnost te sam ponosan na mnoge odluke koje smo donijeli, ponajviše na besplatan vrtić za svako drugo dijete, što sam, uz podršku kolega iz predstavničke većine izborio netom na početku mandata. Nadalje, uveli smo javne tribine u politički diskurs u Opatiji te vjerujem da će se taj skromni doprinos demokratskom dijalogu nastaviti i ubuduće. Uspjeli smo zaštiti imovinu Grada Opatije od rasprodaje i uvesti racionalniji pristup u planiranju proračuna. Amandmanima na UPU Opatija, koji će se uskoro naći na dnevnom redu Gradskog vijeća, dodatno smo zaštitili javni prostor i predvidjeli najviše standarde prostornog planiranja u vidu arhitektonskih urbanističkih natječaja za Trg Slatina. Ako je propusta bilo, vjerujem da su oni počinjeni u najboljoj namjeri. Zahvaljujem se svim kolegama vijećnicima, kako mojim koalicijskim partnerima iz predstavničke većine, tako i vijećnicima iz oporbe, na podršci i suradnji, te Gradonačelniku i stručnim službama. Uveli smo kohabitaciju u opatijsku politiku koja je, usprkos povremenim polemikama, ipak iznjedrila brojne pozitivne pomake za sve građane Opatije. Čvrsto sam uvjeren da će Gradsko vijeće i novi predsjednik nastaviti ustrajno i neumorno raditi za građane, zaposlene i posjetitelje bisera Jadrana, naveo je Kurelić.

Prema međustranačkom dogovoru, iduće dvije godine vođenje Gradskog vijeća trebalo bi pripasti SDP-u, a prema očekivanjima, funkciju predsjednika trebao bi preuzeti sadašnji predsjednik Kluba vijećnika vladajuće većine Fernando Kirigin.

error: Content is protected !!