Robert Stanić: Liburnijska stranka samostalno izlazi na izbore za Općinsko vijeće @ Matulji

liburnijska_stranka_robert_stanic_matulji_2016

Stanić je kazao i kako Liburnijska stranka podržava kandidata za načelnika Miodraga Šarca, ”kao čovjeka a ne kao pripadnika stranke”, jer ”mišljenja smo da je jedini kvalitetan ponuđeni izbor koji odgovara kriterijima za koje se svi skupa zalažemo”.

Matulji – Predsjednik matuljskog ogranka Liburnijske stranke Robert Stanić, u društvu lovranskih kolega Tonija Družete i Žarka Šimunića te stranačkog predsjednika Nikicu Pažina na jučerašnjoj je tiskovnoj konferenciji predstavio plan najmlađe matuljske ”parlamentarne” stranke za samostalni izlazak na izbore za Općinsko vijeće.

– Liburnijska stranka djeli mišljenje da do novih prijevremenih izbora nije trebalo doći, i izražavamo razočarenje postupcima sada bivšeg načelnika Maria Ćikovića koji nije skupio hrabrosti i pronašao razuma prihvatiti konstruktivne amandmane oporbe, prilagođene trenutnoj financijskoj situaciji u općinskom proračunu. I nadalje je inzistirao na trenutno neodrživim projektima koji su Općinu Matulji odveli u prijevremene izbore, ali i veliki trošak, kazao je Stanić, naglasivši kako samostalni nastup Liburnijske stranke na izborima za Vijeće vodi ”vječni entuzijazam, pravednost i vjera u bolje sutra”.

Stanić je kazao i kako Liburnijska stranka podržava kandidata za načelnika Miodraga Šarca, ”kao čovjeka a ne kao pripadnika stranke”, jer ”mišljenja smo da je jedini kvalitetan ponuđeni izbor koji odgovara kriterijima za koje se svi skupa zalažemo”. A to je napredak i prosperitet općine Matulji koji se zasniva na realnim temeljima i koji zastupa interese svih skupina građana naše Općine.

– Kroz program Liburnijske stranke koji je sličan programu kandidata za načelnika općine, Miodraga Šarca, podupiremo kao i do sada unaprjeđenje uprave, bolju komunikaciju općinskih tijela prema potrebama stanovnika, odgovornije pristupanje rješavanju bitnih projekata za građane, primjerice podizanje standarda školstva, obrtništva, kulture, te se zalažemo da općinsku vlast pretvorimo u servis stanovnicima općine, kazao je Stanić, dodavši kako za mogući stečaj u najvećem gospodarskom subjektu u Matuljima, tvrtki TIBO, krivca vidi i u vodstvu općine. Naglasio je da se Liburnijska stranka zalaže za razvoj toliko bitnog obrtništva i poduzetništva, a ne za statičko promatranje gašenja radnih mjesta u našoj općini.

– Želimo u narednom periodu bolje povezati općinsku vlast i mjesne odbore. Jer mjesni odbori su temelj svake općine i grada, a posebice želimo obnoviti ponos mnogih generacija, a to je Matujski AMD (Auto-moto društvo) ”velikana” u srcima Matujaca, ali i mnoštvo drugih bitnih ”velikana” kako bismo svi zajedno pridonijeli značaju i promicanju imena Matulji diljem liburnijskog kraja, ali i šire, zaključio je Stanić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!