Rock zvijezda Zucchero i slavni chef Massimo Bottura oduševljeni originalnim matuljskim proizvodom

Marko Spes i Zucchero na Ljetnoj

Stalak za pršut, koji se već nalazi u najboljoj svjetskoj mesnici Victor Churchill u Sydneyu, sada je oduševio dva slavna Talijana…

Matulji – Jedinstveni stalak za pršut, artikl koji je osmislio konzultant i inovator iz Matulja Marko Spes, već je osvojio brojne gurmane i kuhare diljem svijeta, a posljednjih dana na tu su se listu upisala i dvojica slavnih Talijana – rock zvijezda Zucchero i slavni chef Massimo Bottura.

Zucchero je nedavno na krcatoj Ljetnoj pozornici održao veliki koncert nakon desetljeća izbivanja, a kao poznati ljubitelj vrhunske gastronomije bio je posebno dirnut poklonom koji mu je Spes osobno uručio. Zucchero je inače i osobni prijatelj chefa Massima Botture koji je u svom restoranu Osteria Francescana pronašao istaknuto mjesto za svoj stalak proizveden u Matuljima.

Nije to mala stvar – Osteria Francescana ima tri Michelinove zvjezdice i nedavno je ponovo proglašena najboljim svjetskim restoranom u sklopu renomiranog San Pellegrinova izbora 50 najboljih svjetskih restorana. Priznanje je još značajnije ako se zna da je restoran chefa Botture prvi koji je uspio biti proglašen najboljim dva puta, jer istu titulu osvojio je i 2016. godine.

Massimo Bottura i Spes @ Osteria Francescana

– Ponosan sam na to što su se ova dva slavna Talijana jednostavno oduševila stalkom. Bottura je rekao da nikada nije vidio nešto tako lijepo i kvalitetno, bili smo pola sata zajedno u njegovom restoranu. Razgovor s Massimom bio je apsolutan užitak, a zajedničko nam je pravo – on je nekad studirao pravo, a ja sam magistar te struke – ali i glazba koju Massimo obožava, posebice jazz, prenio je Spes dojmove.

Kako je kazao, svaki stalak je unikatan, a postolje im čini mramor iz Carare – ploča debljine 4 centimetra izrađena od najpoznatijeg talijanskog kamena, s prigodnim gravurama u 24-karatnom zlatu. Inače, Spesov stalak nalazi se i u najboljoj mesnici na svijetu, Victor Churchill u Sydneyju, pa se tako može reći da ovaj matuljski proizvod sve više osvaja gastronomski svijet.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net