Rođendanski koncert GD Spinčići @ KKL

glazbeno_drustvo_spincici_sm…sve je počelo one davne 1921. godine…
…večerašnji koncert ima i humanitarni karakter…

Kastav – Vrhunac proslave 90. godišnjice osnutka Glazbenog društva ”Spinčići” održat će se večeras, 9. srpnja, svečanim koncertom s početkom u 21 sat na Crekvini u sklopu Kastafskog kulturnog leta.
Tijekom koncerta slavljenici će promovirati svoj novi album, snimljen također povodom 90. rođendana, kao i dokumentarni film koji će biti objavljen ove godine.
– Gosti GD ”Spinčići” bit će grupa Kolaž, Sandra Bagarić, Mario Battifiaca i Klapa Kastav, a ovim putem pozivamo sve bivše članove da se odazovu snimanju milenijske fotografije. Dio od prihoda ostvarenih prodajom ulaznica, bit će doniran Dječjoj bolnici Kantrida, za nabavku aparata – odjelu za onkologiju, dodao je Goran Prša, kazao je dirigent Glazbenog društva Spinčići.
Osim svečanim koncertom, Spinčići će obljetnicu obilježiti i svečanom sjednicom u 18 sati ”pod Ložom”, iza koje će se okupiti svi bivši i sadašnji članovi orkestra na snimanju ”milenijske fotografije”. Koncert će voditi Irena Grdinić, a dirigent je Goran Prša.
No, vratimo se malo u povijest…
Sve je počelo one davne 1921. godine kada su glazbeni zanesenjaci i entuzijasti iz sela Spinčići podno drevnog grada Kastva u mučnom i siromašnom vremenu poslije Prvoga svjetskog rata, uz samu nepravednu granicu s Italijom osnovali Tamburaško i pjevačko društvo ”Graničar“. Društvo u Spinčićima imalo je uspješnu tamburašku i pjevačku sekciju i dramsku grupu, ali zadovoljstvo nije bilo potpuno, jer je bila prisutna stalna težnja za osnivanjem limene glazbe. Upornošću i neumornim radom mnogih članova u okviru Društva 1929. godine rođena je Limena glazba ”Spinčići“.
Cijena ulaznice iznosi 40 kuna, a prodaja ulaznica vrši se u agenciji Kastavea, na kartomatu i u TIC-u Rijeka, u matuljskom New Soundu, te na webu www.kulturaplus.com.

Liburnija.net: Glazbeno društvo Spinčići @ Kastafsko kulturno leto

Liburnija.net: Glazbeno društvo Spinčići @ Kastafsko kulturno leto


Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!