Roditelji okrivili vlasnike ‘oldtimera’ da ne žele voziti djecu s invaliditetom, oni kažu da je to bio nesporazum

Roditelji djece s invaliditetom optužili vlasnike oldtimera da nisu htjeli voziti njihovu djecu, iz Liburnia Classic Cluba odgovaraju kako se radi o nesporazumu: “Vozimo ih svake godine, ali jučer nismo imali mjesta”.

Opatija – Vožnje oldtimerima članova Liburnia Classic Cluba posljednjih su nekoliko godina vrlo tražena opatijska atrakcija, uglavnom uz pohvalne ocjene svih koji su je isprobali. Međutim, danas je na oldtimere stigla i prva kritika, doduše vrlo ozbiljna: roditelji djece s invaliditetom optužili su članove kluba da su odbili voziti njihove mališane. No, čini se da je u pozadini svega bio samo – nesporazum.

– Koliko god se trudim biti pozitivna u životu, s vremena na vrijeme neki me ljudi mogu šokirati. Jučer su to bili članovi Liburnia Classic Cluba koji su odbili voziti našu djecu, inače članove Udruge osoba s invaliditetom, u svojim “oldtimerima”. Izlika im je bila navodna odluka Grada Opatije, da se “lokalci” nemaju pravo voziti (radi se o desetak minuta vožnje po Opatiji) radi visokih troškova, te da su vožnje rezervirane samo za turiste. Čak da se i odlučilo tako nešto na nivou Grada, pitam ja njih znaju li od koga zapravo živi Grad Opatija, jesu li to turisti ili su ustvari upravo ti podcijenjeni građani zaslužni za održavanje kakve takve ponude u gradu, napisala je Melita Nikšić u svojoj objavi koja je vrlo brzo stekla brojne komentare podrške na društvenim mrežama.

Međutim, predsjednik udruge Bogomil Šulina kazao je kako im niti na kraj pameti nije bilo odbiti voziti djecu, već se jednostavno dogodila situacija u kojoj ih tog trenutka nisu mogli povesti.

– Već par godina, u dogovoru s Udrugom osoba s invaliditetom, vozimo djecu koja su njihovi članovi, u našim automobilima i svake godine iskustva su vrlo pozitivna. Situacija koja se dogodila jučer bila je jednostavno posljedica trenutka, a onda se sve prenapuhalo. Po ugovoru s Turističkom zvjezdicom ove naše vožnje su prvenstveno namijenjene turistima, no to ne znači da ne vozimo i domaće ljude, kako ne! Međutim, trenutačno imamo pet automobila, od kojih su tri namijenjena vožnji, a druga dva samo fotografiranju, što uz njih i piše. Jučer nam je došla veća grupa djece s kupanja, ali u isto vrijeme stigli su i gosti s večere koji su već ranije dogovorili vožnju i više naprosto nismo imali automobila u kojima bismo djecu mogli voziti. To smo im i objasnili, kazali kako ćemo ih rado povesti drugi put, u dogovoru s udrugom, ili da pričekaju da završimo s prvom vožnjom. Međutim, djeca su se razišla, došla su doma i rekla roditeljima da ih nismo htjeli voziti. Ja razumijem negativne reakcije roditelja, da je situacija doista bila takva kako su mislili, ali molim neka i oni shvate nas, kazao je Šulina.

Naglasio je kako je nesporazum vrlo brzo izglađen i kako su daljnje vožnje dogovorili s predsjednicom udruge.

– Lijepo smo se dogovorili danas ujutro da se formiraju dvije grupe, da dođu odmah u sedam kada kreću vožnje i da ih onda provozamo. Činjenica je da uz naše postoje i drugi automobili koji nude vožnje, no radi se o najmu, a mi vozimo gratis. Zbog toga jednostavno ne možemo svima udovoljiti odmah, objasnio je Šulina.

error: Content is protected !!