Roditelji zabrinuti da u opatijskoj pedijatriji nema dovoljno cjepiva, iz Grada Opatije kažu da nema razloga za brigu

Roditelji zabrinuti da u opatijskoj pedijatriji nema dovoljno cjepiva, iz Grada Opatije kažu da nema razloga za brigu

...ilustracija...

Riječ je o cjepivima protiv varičele, rota virusa i pneumokoka, a prema informacijama iz Doma zdravlja PGŽ nije se dogodila niti jedna situacija da je nekom djetetu istekao rok za cijepljenje.

Opatija – Zbog upita roditelja kako u opatijskoj pedijatrijskoj ambulanti nema cjepiva za njihovu djecu koja financira Grad Opatija te iskazane brige da će isteći rok za završetak ciklusa cijepljenja njihove djece, iz Grada Opatije poručili su kako nema razloga za zabrinutost.

Riječ je o cjepivima protiv varičele, rota virusa i pneumokoka, a prema informacijama iz Doma zdravlja PGŽ nije se dogodila niti jedna situacija da je nekom djetetu istekao rok za cijepljenje. Iz Doma zdravlja poručuju kako razumiju želje i potrebe roditelja, odnosno njihovu bojazan da se djeca neće pravodobno cijepiti.

– Činjenica je da je pedijatrijska ambulanta, zbog objektivnih okolnosti (stanje na tržištu lijekova) bila dan – dva bez cjepiva, međutim nastavak cijepljenja nije upitan. Iz pedijatrijske ambulante već danas započet će s pozivima roditeljima za nastavak cijepljenja. Cjepivo protiv pneumokoka je od ove godine na listi obveznih cijepljenja za svu djecu u RH, međutim, kako se radi o cjepivu kojim se djeca cijepe s nekoliko doza, potrebno je završiti ciklus za svu djecu rođenu prije 2019. godine, što je osigurano Gradskim proračunom, javili su iz Grada Opatije.

Napomenuli su kako se roditelji u slučaju bilo kakvih pitanja o cijepljenju mogu obratiti Odsjeku za društevne djelatnosti u Gradu Opatiji.

 

error: Content is protected !!