Rokova va Lignje – Bogat kulturni, gastro i zabavni program obilježit će i ovogodišnje izdanje puške fešte

U subotu 17. kolovoza, u 9 sati počinje Međunarodni turnir va boćah uz sudjelovanje 16 ekipa. Po završetku sportskog djela manifestacije kreće zabava uz grupu Maestral do ranih jutarnjih sati, a bogata gastro ponuda bit će ‘pojačana’s tradicionalnom repom s gulašem.

Liganj – Bogat kulturni, gastro i zabavni program obilježit će i ovogodišnje izdanje Rokove va Lignje.

Program počinje u petak, 16. kolovoza u 16 sati kada počinje turnir va briškule i tešete uz učešće od 60 kuna po paru, uz napomenu da je za sve sudionike osiguran fažol, a za najbolje kartadore osigurane su bogate nagrade. Sat vremena kasnije na rasporedu je Sveta misa u crkvici Svetog Roka.

U 17:45 počinje predavanje “Hrana i lijek – repa zauvijek” koje će održati Nevia Longo, nakon čega kreće prigodni program u organizaciji udruge “Ognjišće”. Proglašenje pobjednica u takmičenju domaćica Lovranšćine u pripremi tradicionalne repe s fažolom zakazano je za 19 sati. Paralelno s trajanjem programa do 20 sati može se pogledati Etno izložba udruge “Ognjišće”.

Dan kasnije, u subotu 17. kolovoza, u 9 sati počinje Međunarodni turnir va boćah uz sudjelovanje 16 ekipa. Po završetku sportskog djela manifestacije kreće zabava uz grupu Maestral do ranih jutarnjih sati, a bogata gastro ponuda bit će ‘pojačana’s tradicionalnom repom s gulašem.

error: Content is protected !!