Romantika u kršanskom kaštelu deveti put za redom

romanticna_glazba_krsan_2015 (2)

Finale romantične večeri označila je zajednička izvedba skladbe Vjeruj u ljubav, a Bruno Krajcar našalio se nazvavši glazbenike budućim Kršan Big Bandom.

Kršan – Impresivan srednjovjekovni kaštel u Kršanu proteklog je petka po deveti pretvoren u mjesto uživanja u romantičnoj glazbi i stihovima koje su vrsni umjetnici podarili zainteresiranoj publici u kojoj je, uz brojne domaćine, bilo i stranih gostiju.

Izvedba brojnih romantičnih skladbi u jazz aranžmanima i odlična komunikacija izvođača i publike stvorila je opuštenu atmosferu, a moderator i jedan od sudionika, maestro Bruno Krajcar, skladbom ”Roža“ otvorio je 9. Istarsku romantičnu večer čiji je i začetnik. Na kamenoj pozornici ubrzo mu se pridružio prvi gost, moskovski saksofonist Oleg Kireyev, inače i skladatelj koji svira etno-jazz.

romanticna_glazba_krsan_2015 (1)

Bilo je to i prvo gostovanje jednog stranog glazbenika na kršanskoj manifestaciji. Svu raskoš glazbenog talenta pokazala je Astrid Kuljanić čija je ljetna adresa na Cresu, a nedavno je magistrirala jazz glazbu u New Yorku. Mlada pulska glazbenica Lara Demarin izvela je nekoliko obrada i autorskih pjesama na gitari, a pulska profesorica glazbe, Snježana Demarin pridonijela je uspješnom koncertu izvedbom poznatih evergreena.

Finale romantične večeri označila je zajednička izvedba skladbe Vjeruj u ljubav, a Bruno Krajcar našalio se nazvavši glazbenike budućim Kršan Big Bandom.

Napomenimo da je tijekom programa svoje stihove inspirirane ljubavlju čitala rabačka pjesnikinja Zlata Jurcan Vukelić, a kršanska samouka slikarica Irena Pfeffer izložila je svoje crteže na svili.

Koncertu je prethodilo misno slavlje uoči blagdana Velike Gospe. Organizatori uspješne manifestacije bili su i ovoga puta Općina Kršan i Turistička zajednica, a kršanski kaštel, u čiju obnovu Općina ulaže znatna materijalna sredstva, zasigurno će, po obnovi, doprinijeti razvoju i u ovom segmentu.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!