Rožman i Čolak najavili gostovanje u Koprivnici: Ozljede i kartoni diktiraju momčad, ali uz pravi pristup možemo do pobjede

Nogometaši Rijeke u nedjelju gostuju kod Slaven Belupa (18.55 sati) u utakmici 30. kola Hrvatski telekom Prve lige. Selekciju momčadi diktiraju kartoni i ozljede Rijeci će što zbog kartona, što zbog ozljeda nedostajati Smolčić, Capan, Tomečak, Raspopović i Štefulj

Rijeka – Trener Rijeke Simon Rožman i najbolji strijelac bijelih Antonio Čolak najavili su nedjeljno gostovanje u Koprivnici u sklopu 30. kola Prve HNL. Momčad Rijeke u ovaj dvoboj ulazi s drugog mjesta, nakon dva uzastopna remija protiv Varaždina i Lokomotive. Prvi je svoja razmišljanja uoči dvoboja sa Slaven Belupom iznio strateg bijelih Simon Rožman:

– Slaven je dobra ekipa koja je namučila mnoge favorite. Ako pogledamo njihovu utakmicu s Dinamom gdje su ih do kraja utakmice držali u egalu. Utakmice se velikom brzinom nižu jedna za drugom što je možda i najbolje u ovom trenutku, nema puno vremena za analize, eventualno male korekcije dok ti ozljede diktiraju ritam i remete selekciju momčadi. Za nas je jako bitno držati fokus i energiju na sadržaj koji smo pokazali na zadnjoj utakmici, i to je putokaz kakvi želimo biti.

Taktičku pripremu utakmice uvelike diktiraju ozljede i kartoni:

– Znate da nema Smolčića i Capana zbog kartona, tu fali i Tomečak, Raspopović se još nije oporavio, Štefulja također nema tako da ćemo morati ići u neke promjene, vjerojatno s četiri igrača iza, jer jednostavno nemamo dovoljno igrača, tu ćemo malo modificirati stvari. Najbitnije je to da oni igrači koji dobiju priliku, da je maksimalno iskoriste, da budu fokusirani jer igramo protiv ekipe koja ima dobar iznos lopte, ima dobru kombinatoriku na sredini terena, jaki su u tranzicijama. Uvjeren sam da naša ekipa ima dovoljno kvalitete, iskustva i dovoljno motiva da pokušamo napraviti sve kako bismo na kraju bili rezultatski nagrađeni.

Napadač Rijeke Antonio Čolak ponudio je svoj recept uspješnog nastupa u Koprivnici:

– Uvijek je teško igrati u Koprivnici, pokazala je to i njihove utakmica protiv Dinama gdje su bili jako blizu bodu. Znamo da svaku utakmicu moramo ići do maksimuma jer do kraja želimo osvojiti što je moguće više bodova, što je naš cilj i u nedjelju.

Napetu borbu za drugo mjesto HNL-a Čolak je komentirao ovako:

– Znali smo da će se za drugo mjesto voditi teška borba između više klubova. Svi znamo da je naš cilj osvajanje drugog mjesta i sve je na nama jer smo mi ti koji drže drugu poziciju te u tom pogledu moramo napraviti sve kako bismo tamo i ostali. Povratak gledatelja na Rujevicu puno nam znači, oni su nam dodatna snaga koja nas gura i nadamo da će tako ostati do kraja.

error: Content is protected !!