Rožmanovi puleni pregazili Hajduk u Splitu i upisali novu visoku gostujuću pobjedu

Izgleda da je Simon Rožman pronašao dobitnu formulu, a nakon „čišćenja svlačionice“, momčad na terenu izgleda kompaktnije i motiviranije.

Split – HNK Rijeka uzela je sva tri boda iz Splita – pobjedom u Jadranskom derbiju „bijeli“ su potvrdili „promjenu forme“ koju su „najavili“ prošlotjednim uspjehom protiv Slaven Belupa. Izgleda da je Simon Rožman pronašao dobitnu formulu, a nakon „čišćenja svlačionice“, momčad na terenu izgleda kompaktnije i motiviranije.

Usprkos presingu Hajduka, gostujuća obrana djelovala je sigurno, uz izuzetak trenutka u 21. minuti kada se vratnica Andreja Prskala zatresla dvaput u jednoj akciji. Prvo je Edouk snažno pucao s 15 metara, ali vratnica je pomogla Rijeci. Nekoliko trenutaka kasnije Jradi je snažno potegnuo, ali ponovo je ista vratnica spasila mrežu Rijeke.

Prema kraju prvog dijela, „bijeli“ su sve više pokazivali i na drugoj strani travnjaka, nizale su se prilike pred Hajdukovim golom, a domaćini su „kapitulirali“ u 44. minuti. Andrijašević je proigrao za Čolaka koji se okrenuo i pucao. Ljubić je dobro obranio, a Acosty je bio najbrži i poentirao!

Nakon odmora, igralo se još otvorenije, Hajduk tražeći priliku za izjednačenjem, a Rijeka nadajući se povećanju vodstva i potvrdi nove gostujuće pobjede. No, usprkos prilikama, do golova se čekalo sve do samog kraja drugog poluvremena.

U 82. minuti Hamza je pogriješio u obrani, Raspopović je odnio loptu, sjurio se prema golu i poentirao za 0:2, a pet minuta kasnije Alexander Gorgon dodatno je potvrdio trijumf bijelih. Čolak se sjajno okrenuo na desnoj strani i ubacio, Gorgon je ostao sam pred golom i pogodio za visokih 0:3.

Nisu ovdje stali Riječani. Na nevjerojatnih 0:4 povisio je Tibor Halilović u 3. minuti sudačke nadoknade – sjajan prodor i nezaustavljiv udarac ljevicom za točku na vrhunsku “bijelu” partiju!

error: Content is protected !!