Rukavački zvončari ove nedjelje otvaraju tradicionalne zvončarske pohode

– S ciljem održavanja tradicije, koja je lani bila prekinuta, Općina Matulji financirat će testiranje brzim antigenskim testom zvončarskim grupama tako da će za sudionike pohoda, odnosno zvončare i glazbenu pratnju, testiranje biti besplatno, poručili su iz općine.

Matulji – Nepovoljne epidemiološke prilike lani su bitno utjecale na tradicionalne zvončarske pohode, no ove godine kako stvari stoje vraćamo se donekle u noramlu, uz održavanje svih zvončarskih pohoda.

– Ove godine, Općina Matulji učinila je sve da se održe svi zvončarski pohodi naših grupa, ali uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera. S ciljem održavanja tradicije, koja je lani bila prekinuta, Općina Matulji financirat će testiranje brzim antigenskim testom zvončarskim grupama tako da će za sudionike pohoda, odnosno zvončare i glazbenu pratnju, testiranje biti besplatno. Testiranje će se provoditi u ustanovi Medris dan prije održavanja pohoda, poručili su iz općine.

Zvončarski pohodi na području Općine Matulji započinju ove nedjelje, 30. siječnja, u 9 ujutro, kada po tradiciji Rukavački zvončari s Kinkelovega taraca gredu na Zvoneću.

– Naredni zvončarski pohodi najavit će se nekoliko dana prije održavanja pohoda. Izuzetno nam je drago da ćemo, uz odgovornost svih nas, uspjeti održati ovaj najdragocjeniji dio tradicije našega kraja, dodali su iz općine Matulji.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net