Rukavčani slave svoga zaštitnika – ovog vikenda održava se Lučina @ Rukavac

Arhiva PodUčkun.net - Izložba gljiva

Arhiva PodUčkun.net – Izložba gljiva

Uz već uobičajenu izložbu gljiva, posjetitelje će svakako privući novoosmišljeni Mići rukavački samanj, kao i bogata kulturna i gastronomska ponuda.

Rukavac – Tradicionalna pučka fešta Lučina, posvećena Sv. Luki, održat će se ovog vikenda, 18. i 19. listopada u rukavačkom kulturnom domu, uz zanimljiv i šarolik program.

Uz već uobičajenu izložbu gljiva, posjetitelje će svakako privući novoosmišljeni Mići rukavački samanj, kao i bogata kulturna i gastronomska ponuda.

lucina_rukavac_2014

Program će započeti u subotu, 18. lipnja, i to od 14 sata kada se otvara izložba gljiva. U 17 sati najavljena je svečana sveta misa, a od 18 sati kreće predavanje ”Lukići va medicine” koje će održati članovi Gljivarske udruge Ožujka u prostoru Agroturizma ”Manjon”. Na istom mjestu, od 19 sati, predavanje ”Priprema zimnice” održat će Mirta Blažević, a očekuje se i nastup gostiju večeri, klape ”Liganj”.

U nedjelju, 19. lipnja, nastavlja se izložba gljiva koju će se moći pogledati od 10 do 21 sat, a od 10 do 18 sati razgledati će se moći i Mići rukavački samanj koji će se održati na ”Kinkeloven tarace”. Od 18 sati predviđeno je predstavljanje GSR ”Pod Učkun” u prostoru Agroturizma ”Manjon”, a gosti večeri su Mješoviti zbor ”Štorija” i Rukavački muzikanti”.

Organizatori događanja su Mjesni odbor Rukavac, Gljivarska udruga Ožujka te LAG ”Terra Liburna” , a pokrovitelj je Općina Matulji.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!