Autocross & fešta @ Rupa

autocross_smRupa – Ovog vikenda, 10. i 11. srpnja nova sezona domaćih autocross natjecanja svoju će premijeru doživjeti u Rupi, gdje Autoklub ”Svigo”, uz tehničku podršku Autokluba ”Grobnik”’ organizira utrku ”Autocross Rupa – Nagrada Matulja 2010”

Prva ovogodišnja utrka privukla je velik broj natjecatlja, a razlog tome treba tražiti i u činjenici da je natjecanje bodovno za Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo te Prvenstvo Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza.

Nastup je prijavilo 30 vozača iz deset klubova iz Hrvatske i Slovenije, među kojima će snage odmjeriti i aktualni domaći državni prvaci – Danijel Bezjak (AK Svigo) u diviziji 1A (do 1400 ccm), Robert Grbac (ASK Kastavac) u diviziji 1 (open) i Vigor Grbac (ASK Kastavac) u diviziji 3 (buggy jednosjedi), te pobjednik divizije 1B (do 2000 ccm) Zoran Srok (AK Svigo), dok se među slovenskim vozačima ističu državni prvak divizije 1 Samo Feštajn (Subaru Impreza WRX STI 4×4) i viceprvak divizije 3 Marcel Grgič (Buggy 4×4 Tatra 3,5).

Liburnija.net: Program fešte...

Liburnija.net: Program fešte...

– Prijam vozača i vozila na predstojećoj utrci odvijat će se na stazi Rupa u subotu od 16 do 18,30 sati, a u nedjelju su od 8,30 sati na rasporedu službeni treninzi. Prva od tri kvalifikacijske vožnje na rasporedu je u 11 sati, dok finalne vožnje počinju u 17 sati. Pripremili smo i prateći program tako da će u pauzi prije finalnih vožnji u potezanju konopa nastupiti ekipe Matulja, Jelenja, te istarskih gradića Peroja i Kršana, a cjelodnevnu će promociju svojim atraktivnim džipovima imati članovi Off road kluba ”Uspon“ iz Klane koji će ujedno pomoći u tehničkoj provedbi utrke, poručili su organizatori.

Ivan Mellor / R-1.hr
Liburnija.net

error: Content is protected !!