Ruski kozaci @ Ljetna pozornica

ruski_kozaci-1…priču o borbi, slavi, ljubavi i izdaji kroz nadahnut ples, akrobatske vještine, izuzetne kostime i gromoglasne ritmove, donose nam strastveni kozaci…
Opatija – Ove nedjelja, 31. srpnja, s početkom u 21.30 sati na Ljetnu pozornicu u Opatiji dolazi državni plesni ansambl ”Ruski kozaci“, pod umjetničkim vodstvom Leonida Milovanova.
Državni plesni ansambl ”Ruski kozaci“ – jedan od vodećih profesionalnih ruskih ansambala sastavljen od pedesetak iskusnih plesača, glazbenika i pjevača svjetske klase, donosi izvedbu koja oduševljava i oduzima dah publici kroz junačke podvige uprizorene vještim akrobatskim pokretima kozačkog plesa.
Ljubav, predanost i entuzijazam u oživljavanju svojeg jedinstvenog kulturnog nasljeđa, upravljačka su sila ove plesne skupine koja će izvesti uzbudljiv dvosatni program glazbe i plesa koji portretiraju veliku hrabrost Kozaka – legendarnih ruskih konjanika i ratnika – kroz zvuk i pokret. Ponovo pripovijedaju priču borbe, slave, ljubavi i izdaje kroz nadahnjujući ples i gromoglasne ritmove.
Znamenit po svojoj snazi i atletskoj spremnosti, državni plesni ansambl ”Ruski kozaci“ pleše živo i energično, oplemenjeno spontanošću, iako iza svakog nastupa leže sati i sati zahtjevnih priprema, proba i stroge samodiscipline, a sve popraćeno budnim okom umjetničkog voditelja Leonida Milovanova. Ansambl je utjelovljenje predanosti profesionalizmu u nastupu, perfekcionizma u kostimu i glazbi, ustvari u svakom detalju koji su ga doveli do trajnog uspjeha i svjetske slave.
ruski_kozaci-2
ruski_kozaci-3
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net