Ruski veleposlanik dr. Anvar Azimov u posjetu Opatiji

Izrazio je želju da donira kip ili bistu Sergeja Jesenjina, kojeg bi izradio ruski umjetnik, a bio bi smješten u blizini kipa Isadore Duncan te objasnio kako bi to bila potvrda opatijsko-ruskog prijateljstva i atrakcija za ruske turiste.

Opatija – Veleposlanik Ruske federacije u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija dr. Anvar Azimov posjetio je danas gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića, a u pratnji veleposlanika bili su član Ruske akademije znanosti dr. sc. Boris D. Tsygankov i dr. Alexander Ostrovskiy. Gosti iz Ruske federacije borave u Opatiji povodom otvaranja i održavanja međunarodnog Četvrtog hrvatsko-ruskog psihijatrijskog kongresa koji se održava od 13. do 15. travnja u organizaciji Hrvatskog instituta za duhovnu psihijatriju.

Gradonačelnik Dujmić upoznao je veleposlanika i ruske goste s turističkim, povijesnim i kulturnim značajkama i potencijalima Opatije te istaknuo kako Opatija njeguje dobre odnose s ruskim turistima, kao i ruskim građanima koji su svoj drugi dom našli u Opatiji. Kazao je kako ruski gosti ostvaruju u Opatiji 32 tisuće noćenja te se po broju dolazaka nalaze na devetom mjestu stranih turista. Gradonačelnik je naglasio kako bi rješavanje problema izdavanja viza za ruske turiste zasigurno pridonijelo većem broju njihovih dolazaka u Hrvatsku i Opatiju, s čime se ruski veleposlanik složio.

Njegova Ekselencija dr. Azimov istaknuo je kako je Opatija jedan od najljepših gradova koje je posjetio, a posebno su ga se dojmila spomen obilježja ruskom književniku Čehovu i supruzi ruskog pjesnika Jesenjina Isadori Duncan u opatijskom parku. Izrazio je želju da donira kip ili bistu Sergeja Jesenjina, kojeg bi izradio ruski umjetnik, a bio bi smješten u blizini kipa Isadore Duncan te objasnio kako bi to bila potvrda opatijsko-ruskog prijateljstva i atrakcija za ruske turiste.

Na kraju susreta gradonačelnici su izmijenili poklone, a veleposlanik Azimov se upisao u Zlatnu knjigu gostiju Opatije.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net