S kvarnerske strane tunela Učka Bina Istra gradit će veliko odmorište s restoranom i parkom za djecu

S kvarnerske strane tunela Učka Bina Istra gradit će veliko odmorište s restoranom i parkom za djecu

...ilustracija...

Na inicijativu ministra Butkovića napravit ćemo odmorište gdje planirano otvaranje kafića, restorana i parka za djecu, istaknuo je direktor BINA Istre Dario Silić.

Učka – U sklopu izgradnje punog profila Istarskog ipsilona gradit će se i dodatni sadržaji, a mještanima ovog kraja vjerojatno je najzanimljivija informacija da će se na kvarnerskoj strani tunela Učka izgraditi veliko odmorište.

Otkrio je to ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na nedavnoj konferenciji „Prometni razvoj i budućnost prometne povezanosti Istarske županije“. U kraćem pozdravnom govoru ministar Butković posebno se osvrnuo na nedavno započete radove na izgradnji punog profila Istarskog ipsilona. Pritom je istaknuo pozitivne učinke koje će ova investicija imati po gospodarstvo Istre, ali i cijele Hrvatske.

– Proširenje Istarskog ipsilona fantastičan je projekt koji će pozitivno utjecati na kompletan rast hrvatskog gospodarstva u sljedeće tri godine. Osim toga, angažirat će se i domaća građevinska operativa, kao i gotovo tisuću radnika, istaknuo je Butković te dodao kako je pored Pelješkog mosta i koridora VC do Belog Manastira, riječ o još jednom iznimno važnom projektu. Dodao je kako će, nakon izgradnje Ipsilona, najveći prioritet na području Istre biti oživljavanje željezničkog prometa.

Direktor BINA Istre Dario Silić najavio je pak nova ulaganja u podizanje kvalitete usluga na odmorištima diljem Istarskog ipsilona, kao i otvaranje potpuno novog odmorišta na riječkoj strani Tunela Učka. Istaknuo je da su u posljednje tri godine pokrenuli poboljšanje usluge na odmorištima, upozorivši da nimalo nije lako pronaći podkoncesionare, iako su tu uslugu nudili čak i besplatno.

– S kvarnerske strane, kad se penjete prema Učki, otvaramo veliko odmorište. Na inicijativu ministra Butkovića napravit ćemo odmorište blizu Lupoglava gdje planirano otvaranje kafića, restorana i parka za djecu, istaknuo je Silić.

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net