S pola milijuna kuna od Ministarstva turizma, Merikanski vrtovi ponovo postaju botanički park @ Opatija

merikanski_vrtovi_2014

Kako je istaknuo direktor Parkova Raul Degano, radovi u sklopu prve faze započet će tijekom 2015. godine, kada će se urediti postojeći sadržaji i sanirati dio oštećenja nastalih u proteklih 25 godina.

Opatija – Pola milijuna kuna nepovratnih sredstava dobili su opatijski Parkovi od Ministarstva turizma, za projekt revitalizacije botaničkog parka ”Merikanski vrtovi”. Tom dobivenom iznosu pridodat će se još 200 tisuća kuna planiranih u gradskom proračunu, što je dovoljno za realizaciju prve faze uređenja ovog vrijednog gradskog turističkog resursa i potencijalnog mamca za posjetitelje.

merikanski_vrtovi_2014_1

Kako je istaknuo direktor Parkova Raul Degano, radovi u sklopu prve faze započet će tijekom 2015. godine, kada će se urediti postojeći sadržaji i sanirati dio oštećenja nastalih u proteklih 25 godina. Također će se u dijelu velikog i atraktivnog prostora otvoiti obnovljeni botanički vrt koji će krasiti cvjetovi kamelija, simbola Opatije.

Inače, ukupna vrijednost projekta desetak je puta veća od sredstava dobivenih od Ministarstva turizma, a čitav projekt predviđa dovršetak infrastrukture za navodnjavanje, hortikulturano uređenje vrtova, te kasnije uređenje infrastrukture nužne za prihvat posjetitelja i promotivne aktivnosti usmejrena prema inozemnim tržištima.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!