Sad je službeno: FEN je najbolji festival u Hrvatskoj!

Liburnija.net: Rajna Miloš prilikom proglašenja @ Zagreb

Sinoć su dodjeljene nagrade Teatra.hr za najbolja dostignuća na području kulture za proteklu godinu, a glasovima publike najboljim je festivalom proglašen FEN Festivala Opatija.

Opatija/Zagreb – Nagradu za najbolje osmišljenu i realiziranu sezonu domaćeg festivala osvojio je Festival nezavisnog kazališta Festivala Opatija koji je ove godine doživio svoje premijerno izdanje! U teškoj konkurenciji, s četiri renomirana zagrebačka festivala – Eurokazom, Festivalom novog cirkusa, Festivalom suvremenog kazališta i Tjednom suvremenog plesa – glasovima publike FEN-u je pripala nagrada na natječaju što ga je proveo teatar.hr, centralno mjesto hrvatske kulturne scene.

Nagrade su dodiljene sinoć u zagrebačkoj Tvornici, a u ovom uspjehu opatijske kulture sudjelovali ste i svi vi koji ste dodijelili glas jedinstvenom festivalu posvećenom nezavisnoj kazališnoj sceni.

Nagrada teatra.hr

– Neki festivali raspolažu milijunima sredstava, a mi smo sve realizirali s 200 tisuća kuna vlastitog budžeta, što potvrđuje da novac nije presudan za kvalitetu događanja, a to je jedna lijepa vijest u vremenu u kojem se sredstva sve više režu i gdje je sve manje novaca za program, kazala je Rajna Miloš, ravnateljica Festivala Opatija, nakon objave nominacija.

Uspjeh na ovom natječaju svakako će podignuti prestiž FEN-a, koji će tijekom prosinca raspisati natječaj za nezavisne produkcije što će se prikazivati na njegovom drugom izdanju u travnju iduće godine.

– Imali smo dojam da je prvo izdanje FEN-a prošlo jako dobro i kod publike i kod sudionika, a sada smo na ovaj način dobili i formalnu potvrdu da smo bili zanimljivi i originalni. U pet dana zbilo se jako puno toga, i već smo u premijernoj sezoni postali događaj koji će trajati i imati svoje značenje i na nacionalnom nivou. Nastojat ćemo da i drugi FEN bude rasprostranjen po čitavoj Opatiji, a nadamo se da će se u njega uključiti i restorateri te hotelijeri i ostali ugostitelji, dodala je Miloš.

Na svečanoj dodjeli kojom je vladala vedra i opuštena atmosfera uz humoristične doskočice voditeljskog dvojca Nine Violić i Mirana Kurspahića.

– Najprije koristim priliku da zahvalim svima koji su nas svojim glasom podržali. Samu nominaciju shvatili smo kao veliko priznanje, a trijumf FEN-a nad festivalima koji su već niz godina ucrtani u kazališnoj karti i izvan granica Hrvatske, službena je potvrda kvalitete našeg projekta. Potvrda koja laska, motivira, ali naravno i obvezuje. Pred nama je natječaj za drugo izdanje festivala koji će se održati u travnju iduće godine, i nadamo se podršci cjelokupne lokalne zajednice, kako bismo napravili još jedan kvalitativni iskorak, dodala je Miloš.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net