Samir Barač darovao kastavsku obitelj

samir_obitelj_darivanje_sm…nesebičnost u predblagdanskom raspoloženju….
Kastav – U tjednu prije Božića, u vremenu darivanja, sreće, ljubavi, mira, u vremenu koje provodimo sa svojim bližnjima, Samir Barač je učinio velikodušno djelo i dodatno uljepšao blagdanske trenutke četveročlanoj obitelji Jadronja sa područja Kastva. Istima je 23. prosinca 2010. godine širokogrudno ustupio svoju novčanu nagradu uz želju da što ljepše provedu trenutke u kojima je najvažnije zajedništvo i obitelj.
Uz naglasak kako je iznimna čast što Kastavci imaju ovako uspješnog sugrađanina koji mnogima može biti uzor, na kraju druženja Gradonačelnik je otvorio mogućnost međusobne suradnje, a vezano uz Centar za vodene sportove Grada Kastva. Pritom je Gradonačelnik uspješnom vaterpolistu uručio novčanu nagradu i umjetničku sliku te zaželio mnogo sreće i uspjeha u daljnjem sportskom angažmanu.
Mali Ivor (5 godina) je bio zanesen poklonima, dok je njegova starija sestra Dora (7 godina) bila spriječena doći. Ivor i Dora su prekrasna djeca sa dijagnozom autizma, bolesti s kojom se svakodnevno bore.
Ivor je iz kastavskog vrtića premješten u Centar predškolskog odgoja Maestral Dječjeg vrtića Rijeka koji ima poseban program za djecu sa posebnim potrebama što između ostalog podrazumijeva fizikalnu terapiju, pojačan defektološki tretman, logopedsku terapiju, psihologijsku procjenu, praćenje razvoja, a prema potrebi i psihološki tretman djece i roditelja. Grad Kastav sukladno svom socijalom programu financijski osigurava Ivorov boravak u dotičnom vrtiću.
Dora se pak školuje u Centru za autizam, udruzi koja aktivno radi na stvaranju uvjeta za normalizaciju života osoba s autizmom, socijalnoj uključenosti, a time i poboljšanju kvalitete života cijele obitelji. Roditelji, Marijana i Krešimir Jadronja zahvalili su Samiru Baraču i Gradu Kastvu na nesebičnoj i velikodušnoj gesti.

Liburnija.net: Gradonačelnik Ivica Lukanović i proslavljeni vaterpolist Samir Barač s obitelji Jadronja

Liburnija.net: Gradonačelnik Ivica Lukanović i proslavljeni vaterpolist Samir Barač s obitelji Jadronja


Gradonačelnik Grada Kastva, Ivica Lukanović zajedno sa suradnicima primio je 29. rujna 2010. godine kapetana Hrvatske reprezentacije, vaterpolista s kastavskom adresom, Samira Barača, kako bi mu čestitao na postignutim sportskim uspjesima.
Samir Barač je igrač kluba “Primorje” iz Rijeke, u koji se vratio nakon dugogodišnjeg nastupanja za Bresciu (Italija). Igra na poziciji napadača. Nastupio je 176 puta za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Osvojio je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu 2010. godine u Zagrebu te dvije srebrne medalje u Firenzi i 2003. godine u Kranju. Sudjelovao je na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyu. Osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu godine.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!