Samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša – Predstavljena online publikacija ‘Možeš i ti’

brosura_mozes_i_ti_zmergo

Publikacija nudi 20 rješenja za 20 okolišnih problema i nadamo se da će potaknuti građane da otvoreno i javno govore o problemima koji se tiču svih nas, i postanu odgovorni građani i članovi naše lokalne, ujedno i globalne zajednice. Publikaciju možete preuzeti na ovom linku

Opatija – Publikacija ‘Možeš i ti’ čiji je osnovni cilj potaknuti građane na samostalno i aktivno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu predstavili su jučer članovi Žmerga. Publikacija nudi 20 rješenja za 20 okolišnih problema i nadamo se da će potaknuti građane da otvoreno i javno govore o problemima koji se tiču svih nas, i postanu odgovorni građani i članovi naše lokalne, ujedno i globalne zajednice.

Već 26 godina uspješno surađujemo s građanima putem Zelenih telefona Hrvatske na koje nam prijavljuju razne probleme koje zamijete u okolišu. Upravo nam oni svojim pozivima ili poslanim fotografijama sugeriraju na najprisutnije probleme u okolišu. Iako je cilj Zelenih telefona potaknuti građane na aktivno sudjelovanje i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu činjenica je da je najveći dio prijava aktivisti Zelenih telefona prenosili nadležnim institucijama i rješavali samostalno. Da li zbog manjka znanja i informacija kojima raspolažu ili pak zbog straha od javnog istupanja, ne znamo. No u publikaciji nudimo pomoć i rješenje, javili su iz udruge Žmergo.

Ova publikacija nastala je u okviru projekta “Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona” kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Publikaciju možete preuzeti na ovom linku

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!