Sanković odgovorio Sinčiću – Lovranci znaju kako prepoznati uhljebe @ Lovran

lovran_zrak_2014

– Odluka je bila o izmjeni društvenog ugovora Stubice d.o.o., čijom smo izmjenom prihvatili inicijativu Općinskog vijeća o uvođenju tročlanog nadzornog odbora, te smo i ”papirno” proširili djelatnosti Stubice, da ne trošimo novce u budućnosti, no to ne znači da će se s tim Stubica ikada baviti, kazao je Sanković.

Lovran – Načelnik Alan Sanković sa svojim koalicijskim partnerima i strankama (osim PGS-a i HSU-a) koje ga podržavaju dovodi naplatu parkinga na mala vrata, kroz dopunu djelatnosti komunalnog poduzeća Stubica, kazao je općinski vijećnik PGS-a Nenad Sinčić, u svom priopćenju kojeg smo objavili prekjučer.

Na Sinčićeve izjave načelnik općine Lovran odgovorio je demantijem.

– Gospodin Sinčić u jednom ima pravo. Na prošlom Vijeću je uistinu donesena odluka koja se tiče svih nas, ali to nije naplata parkinga, već je to odluka o sufinanciranju kredita poduzetnicima i obrtnicima, pošto vjerujemo da sve Općine koje drže do svojih gospodarstvenika trebaju imati ovu mjeru. Moram se ispričati dragim građanima oko pamfleta gosp. Sinčića, no već svi u Lovranu znaju da njegov okršaj protiv mene nije političke naravi već isključivo osobne. Tako i sad pokušava prodati maglu građanstvu. Odluka o uvođenju parkinga je u isključivoj nadležnosti Općinskog vijeća i nije bila predmet nikakve rasprave, makar smo mi jedina Općina od Savudrije do Dubrovnika koja nije naplatila u ljetnim mjesecima parking pa trpimo negativne posljedice kao što su zauzeća parkirališta od strane gostiju hotela u njihovoj blizini pošto se parkinzi hotela plaćaju, dok se stanari zgrada nemaju gdje parkirati. Odluka je bila o izmjeni društvenog ugovora Stubice d.o.o., čijom smo izmjenom prihvatili inicijativu Općinskog vijeća o uvođenju tročlanog nadzornog odbora, te smo i ”papirno” proširili djelatnosti Stubice, da ne trošimo novce u budućnosti, no to ne znači da će se s tim Stubica ikada baviti. To znaju svi oni ljudi koji su otvarali svoja poduzeća i registrirali ih na sve djelatnosti za koje su makar i u primisli mislili da će se njima baviti makar se ne bave. Pritom smo proširili djelatnosti za prijedloge koji su stizali od članova općinskog vijeća Općine Lovran, pa se tako uvažio i prijedlog gosp. Sinčića o doregistraciji Stubice d.o.o. za postavljanje dekorativne rasvjete , makar to on ne spominje. Međutim na vrlo demagoški način izvrće teze, pa i vrijeđa kolege vijećnike, lažući da će Stubica preuzeti dizalicu u komunalnoj lučici i početi naplaćivati, kazao je načelnik Sanković.

Dodao je kako bi vijećnik Sinčić trebao znati da društveni projekti poput kina nemaju studije isplativosti jer takvi objekti su rijetko isplativi samo po sebi.

– Studija izvodljivosti je jedan od elemenata koje smo izradili kao dokumentaciju za prijavu na EU fondove, međutim to je socio-ekonomska studija koja obrađuje i neke druge nemjerljive novčane karakteristike kao što je kvaliteta slobodnog vremena građana. Što se drugih navoda tiče mogu reći samo da je Općina Lovran dobila pored još 7 općina u Hrvatskoj čistu peticu za proračunsku transparentnost Instituta za javne financije, pa građani ne moraju strahovati da ako dođe do odluke o naplati parkinga da neće biti obaviješteni pošto već skoro godinu dana provodimo javna savjetovanja na internetu vezano uz procese donošenja odluka, pa tako ovim putem pozivam građane da se uključe u elektronsko savjetovanje oko nacrta strategije razvoja Općine Lovran, kazao je Sanković.

Lovranski načelnik osvrnuo se i na prozivanje ”uhljeba” u gradskoj tvrtki.

– Spomenimo za kraj da gosp. Sinčić na mjesec za u pravilu tri sata ”umnog naprezanja” kao vijećnik Općine Lovran ima naknadu od 750 kuna neto, pa zbilja ne znam od kud mu obraz prozivati Stubicu d.o.o. i njezine zaposlenike kao uhljebe kad svu svoju plaću vrijedno i pošteno zarade. Lovranci uvijek lako prepoznaju uhljebe, i znaju gdje ih mogu naći – u hladovini, zaključio je Sanković.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!