Šarac: Vjerujem u pobjedu ove nedjelje, jer većina birača je kazala da želi promjene @ Matulji

bolji_matulji_miodrag_sarac_voda

Dodao je kako je u razdoblju od godinu dana, koliko slijedi do idućih, redovnih izbora, planirana provedba niza projekata iz programa Bolji Matulji, kao što su izgradnja rotora na izlazu sa zaobilaznice, uređenje centra, smanjenje vode za 4 kune, besplatni udžbenici, radovi, asfaltiranja i projekti u naseljima…

Matulji – Miodrag Šarac, kandidat platforme Bolji Matulji za općinskog načelnika, kazao je kako zbog svoje vjerodostojnosti i iskrenosti pred biračima te najkvalitetnijeg izbornog programa, iskreno vjeruje u pobjedu u nedjelju, 3. travnja, u drugom krugu izbora u kojem će ”odmjeriti snage” s bivšim načelnikom Marijom Ćikovićem.

– Izađite na izbore, jer matematika iz prvog kruga govori da će o izboru načelnika odlučiti manje od dvije tisuće glasova, što znači da svaki šesti stanovnik općine Matulji određuje budućnost za onih pet ispred njega. Izađite na izbore, jer tih par minuta vašeg vremena određuje hoće li vaša općina, ulica i naselje biti kao dosad ili – bolji, kazao je Šarac te naglasio kako ovi izbori nisu pogled u prošlost pa da nekog ocjenjujemo ili nagrađujemo za ono što uostalom i jest njegov posao, već treba dati povjerenje čovjeku koji će biti bolji u vremenu koje slijedi.

Poručio je biračima kako se ne biraju stranke, već je izbor između dvojice ljudi, a većina birača u prvom krugu izjasnila se protiv politike bivšeg načelnika. Dodao je kako je u razdoblju od godinu dana, koliko slijedi do idućih, redovnih izbora, planirana provedba niza projekata iz programa Bolji Matulji, kao što su izgradnja rotora na izlazu sa zaobilaznice, uređenje centra, smanjenje vode za 4 kune, besplatni udžbenici, radovi, asfaltiranja i projekti u naseljima…

– Ja sam spreman preuzeti tu odgovornost, imam znanje, sposobnost i volim ovaj kraj što sam i dosad najbolje pokazao kroz svoju uključenost u dobivanje statusa brdsko-planinskog područja. Spreman sam surađivati sa svima koji Općini Matulji žele dobro, uvažiti dobre prijedloge i konstruktivne ideje drugih kandidata, jer i otpočetka naglašavam da u cilju stvaranja Bolji Matulji moramo biti svi zajedno. U Matuljima se ne odlučuje o monetizaciji, kreditima u švicarcima ili bilo kakvim nacionalnim pitanjima. Ovdje su teme uređenje nogostupa, rotor, komunalni radovi, besplatni udžbenici i drugo oko čega bi bilo logično da se i jedni i drugi slože, istaknuo je Miodrag Šarac te naglasio da kao budući načelnik može surađivati s općinskim vijećnicima, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost. Uostalom, ovakva kohabitacija je zapravo i najbolja garancija za birače, jer s Ćikovićem kao eventualnim načelnikom dobili bi vlast bez kontrole.

Na kraju svoje konferencije Miodrag je zahvalio svim biračima koji su mu u prvom krugu dali glas i apelirao je na stanovnike Općine Matulji da u nedjelju na izbore izađu u većem broju. Osvrnuo se i na izbornu kampanju koju je ocijenio kao najprljavijom do sada.

– Stari trik je da vam političari zastrašivanjem i tračevima pokušavaju zgaditi izbore, a kad vi ostanete doma onda oni sa svojom stranačkom vojskom odlučuju izbore. Za sebe mogu reći da sam od prvog dana jasno rekao što su Bolji Matulji, tko nas podržava, koji su nam ciljevi i što možemo napraviti. Istovremeno druga strana nije željela razgovarati o projektima, puštali su tračeve i zastrašivali ljude o političkim besmislicama te se na kraju od ljutih neprijatelja pretvorili u koalicijske prijatelje s ciljem raspodjele fotelja. Bez obzira na ishod izbora, ne bih ništa mijenjao u našoj kampanji, jer držim do karaktera i stavova, istaknuo je aludirajući na stav da je Malden Prenc ušao u izbornu utrku kao treći kandidat samo kako bi onemogućio pobjedu Miodraga Šarca u prvom krugu, a zauzvrat mu je Ćiković dao mjesto predsjednika Općinskog vijeća.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!