Šarolik filmski program i rokerske slušonice @ Foaje

Pretposljednji tjedan Ljeta na Ljetnoj, odnosno ovogodišnjeg programa Festivala Opatija, u svojoj ponudi donosi vrlo šarolik filmski program, koji će biti prekinut tek proslavom ”rođendana” Beatlesa i Stonesa te subotnjim kvizom i povratkom u ”Čiste osamdesete”.

Opatija – Ljeto ulazi u svoju završnicu, kao i program Foajea na maloj sceni ljetne pozornice, koji se ovog tjedna zasniva uglavnom na provjerenim filmskim naslovima. Vruću atmosferu u zraku mogla bi večeras dodatno ”zagrijati” britanska erotska drama ”Sramota” redatelja redatelja Stevea McQueena s Michaelom Fassbenderom, Carey Mulligan i Jamesom Badge Daleom. U srijedu, 22. kolovoza, na rasporedu je projekcija američke komedije ”Tatin sin” Seana Andersa, a u glavnim ulogama Adam Sandler, Andy Samberg i Leighton Meester.

U četvrtak, 23. kolovoza nastavlja se ciklus dokumentarnog filma ”Ususret 10. Liburnia Film Festivalu” pa će se u 21 sat projicirati dokumentarac ”Selo bez žena“ Srđana Šarenca, koji je na lanjskom izdanju LFF-a dobio nagradu publike.

Petak i subota bit će dani za tulume – u petak u 21 sat započinje glazbeni program nazvan ”The Beatles & The Stones – 50. rođendan najvećih rock grupa svih vremena (i njihovih sljedbenika)”, a dan kasnije u isto vrijeme će se odigrati finalno izdanje ”Retropatija Pub kviza” za ovu sezonu, nakon kojeg će se svi moći zabaviti uz party ”Čiste osamdesete”.

Program će biti zaključen s dvije ”reprize” – u nedjelju, 26. kolovoza zbog velikog interesa publike prikazat će se još jednom američki animirani film ”Madagaskar 3: Najtraženiji u Europi”, a u ponedjeljak u 21 sat na veliko platno stižu ”Ljudi u crnom 3” redatelja Barryja Sonnenfelda s Willom Smithom i Tommy Lee Jonesom u glavnim ulogama.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!