Saša Matovina proglašen za Kastavca mjeseca kolovoza

Saša Matovina

Saša Matovina

Do sada je nastupio u brojnim operama u matičnoj kući, a pored njih je posljednjih godina održao i niz solističkih recitala i koncerata od kojih je najznačajniji koncert Canciones posvećen španjolskoj glazbi s kojim je u rujnu 2009. godine gostovao u Meksiku.

Kastav – Saša Matovina stalni je član opernog zbora ansambla Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Cijeli se život bavi glazbom te je diplomirani solo pjevač. Do sada je nastupio u brojnim operama u matičnoj kući, a pored njih je posljednjih godina održao i niz solističkih recitala i koncerata od kojih je najznačajniji koncert Canciones posvećen španjolskoj glazbi s kojim je u rujnu 2009. godine gostovao u Meksiku.

Od 1994. godine je umjetnički voditelj ženske i muške klape Kastav koje su u zemlji i inozemstvu višestruko nagrađivane te bilježe brojna gostovanja diljem svijeta: Austrija, Brazil, Grčka, Italija, Južna Koreja, Mađarska, Malta, Meksiko, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Sjedinjene američke države, Slovenija, Španjolska i Srbija.

Posljednji uspjeh muška klapa Kastav bilježi u kolovozu kada je sa skladbom Zalud pismu pivan osvojila 1. nagradu žirija na 23. Festivalu zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2016.. Ženska klapa Kastav je u srpnju, kao jedina predstavnica Hrvatske, sudjelovala na najprestižnijoj svjetskoj zborskoj manifestaciji 9. Svjetske zborske igre i osvojila zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji – Folklor.

Muška klapa Kastav

Muška klapa Kastav

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!