Sastanak oko katastra s predstavnicima geodetske uprave @ Zagreb

Zbog izostanka adekvatnih kadrova koje treba osigurati Državna geodetska uprava javno izlaganje ne ide očekivanom brzinom te ukoliko se nešto ne poduzme – katastarski planovi i zemljišne knjige neće biti sređeni ni u narednih 10 godina.

Opatija – Zastoj oko dovršetka katastarske izmjere za područje Opatije, koja je započeta lani izlaganjem katastarske općine Ika-Oprič, opatijska će gradska vlast rješavati u suradnji s državnim institucijama. Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić sastao se tim povodom u Zagrebu s predstavnicima Državne geodetske uprave u Zagrebu, a sastanak je iniciran kako bi se ukazalo na problematiku oko izlaganja katastarske izmjere, posebno s naglaskom na činjenicu da je sadašnje stanje neodrživo i da se trebaju osigurati dodatni kadrovi za provedbu izlaganja katastarske izmjere.

Važeće zemljišne knjige i katastarski planovi na području Grada Opatije u izuzetno su lošem stanju i u velikoj mjeri odstupaju od stanja na terenu.To predstavlja trajnu kočnicu razvoja u realizaciji investicija na području Grada, te toliko željenom otvaranju novih radnih mjesta, kazao je Dujmić.

Grad Opatija je do sada utrošio preko pet milijuna kuna na aktivnostima izrade katastra gradskih nekretnina. Zbog izostanka adekvatnih kadrova koje treba osigurati Državna geodetska uprava javno izlaganje ne ide očekivanom brzinom te ukoliko se nešto ne poduzme – katastarski planovi i zemljišne knjige neće biti sređeni ni u narednih 10 godina.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!